Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Nie witam się jako nowy użytkownik, bo kiedyś już tu się udzielałem w temacie BMW Z3, tylko zapomniałem hasła/nie mam maila, więc...

Przymierzam się do zakupu BMW X5 E70, i mam pytania do użytkowników stałych/okazjonalnych o doświadczenia w kwestii:

1) odczuwalności nierówności przy zawieszeniu z Adaptive Drive (w trybie komfort oczywiście) i bez niego. Chodzi mi tylko o ten jeden aspekt - jak bardzo czuć typowe dla polskich miast kratery w nawierzchni na tyłku.

2) różnic w odczuwalności nierówności pomiędzy X5 a X3 tej samej generacji. Czy zwyczajowo szersze/większe koła w X5 stanowią tu znaczącą różnicę? Jak z różnicą w zawieszeniu?

3) porównania odczuwalności nierówności do np. serii 5 kombi tej generacji - co wypada lepiej? W czym ma człowiek mniejszą ochotę wysłać bombę do Zarządu Dróg Miejskich?

Jeżdżę obecnie Peugeotem 308 na dużych felgach, i tak już mam obolałe pośladki, że teraz chciałbym pojeździć z dwa lata w maksymalnym możliwym komforcie - zwłaszcza, że będzie teraz jeździł z nami Nowonarodzony, i chciałbym by miał możliwie "miękki start". Tyle tylko, że ważna jest też dla mnie jakość / stylistyka wykończenia wnętrza, więc citroenowskie itp. wynalazki mnie średnio interesują. Z kolei musi być też "niekufrowy" bagażnik, więc gabloty typu Phaeton też odpadają.

Opublikowano

Od1. Było już wiele razy...użyj szukajki

Od2.X3 to inne auto ,inna masa .Nie ma co porównywać

Od3.Oczywistym jest ,iż seria 5 wypada lepiej niż X

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco