Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=272065605&categories=Limousine&cn=DE&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&interiorTypes=LEATHER&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=23&minFirstRegistrationDate=2012&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&searchId=e07994de-185d-d890-f4c5-a16efd14a69c

Co sądzicie o tym autku? Sprzedaje niby komis (turecki). Auto solidnie doposażone (szkoda, ze bez EDC i adaptive drive) i bardzo młode. Auto uszkodzone jak na zdjęciach. Do wymiany zderzak, plastiki zderzaka, błotnik lewy, lampa, szyba, poduszki, zawieszenie kola, maska do malowania miejscowego. Deska w skórze to może da się to jakoś zszyć bez demontażu deski (jakie są Wasze opinie)? Wygląda na to, ze szyba uszkodzona przez wystrzał poduchy? Ogólnie chciałbym to auto kupić ale mam mieszane uczucia.. Cena wydaje się być dobra i dodatkowo podaż tych samochodów z tym motorem jest baaardzo mała. Z drugiej strony, czy auto nie było picowane do sprzedaży? Na wyświetlaczu jest info o małym poziomie płynu chłodzącego ale to chyba wężyk poszedł, bo zbiornik jest blisko strefy uszkodzenia. Co sądzicie o tym aucie?

https://www.etkbmw.com/bmw/PL/vin/decoder/GX28578/PL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Deska w skórze to może da się to jakoś zszyć bez demontażu deski (jakie są Wasze opinie)?

Ciekawa teoria :o

Wygląda na to, ze szyba uszkodzona przez wystrzał poduchy?

Tak.

Z drugiej strony, czy auto nie było picowane do sprzedaży?

Bez wątpienia. Mam wrażenie, że nie jesteś do końca świadomy kosztów naprawy jakie trzeba ponieść.

VIN WBA5B11010GX28578

Type Code 5B11

E Series F10 (MUE)

Series 5

Type LIM

Model 535I (EUR)

Steering LL

Doors 4

Engine N55

Displacement 3.00

Power 225

Drive HECK

Transmission AUT

Colour MINERALGRAU METALLIC (B39)

Upholstery LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Prod Date 2016-03-31

Vehicle options

L801A National version Germany

P337A M Sports package

P9BMA BUSINESS PA. I.V.M. NAVI. PA.CO. DE

S1CAA Selection of COP relevant vehicles

S1CCA AUTO START STOP FUNKTION

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION

S230A Extra package, EU-specific

S258A Tire with run-flat functionality

S2NDA M LM RAEDER DOPPELSP. 351 M, 19",MB

S2TBA SPORT-AUTOMATIK GETRIEBE

S2VBA Tire pressure display

S302A Alarm system

S316A automatic trunk lid mechanism

S320A Deleted, model lettering

S358A Climate comfort windscreen

S3AGA Reversing camera

S3DZA ENTFALL ZUSATZ-SCHRIFTZUG AUSSEN

S403A Glass roof, electrical

S423A Floor mats, velours

S428A Warning triangle and first aid kit

S430A Interior/outside mirror with auto dip

S431A Interior mirror with automatic-dip

S456A Comfort seat with memory

S464A Ski bag

S465A Through-loading system

S488A Lumbar support, driver and passenger

S494A Seat heating driver/passenger

S4BNA EDELHOLZAUSFUEHRUNG ESCHE MASER

S4M5A Individual leather-covered dashboard

S4NEA BLOW-BY-HEIZER

S4U1A KERAMIKAPPLIKATION F.BEDIENELEMENTE

S4U2A FAHRERLEBNISSCHALTER INKL. ECO PRO

S4URA AMBIENTES LICHT

S502A Headlight cleaning system

S508A Park Distance Control (PDC)

S534A Automatic air conditioning

S536A Auxiliary heating

S548A Kilometer-calibrated speedometer

S552A ADAPTIVER LED-SCHEINWERFER

S575A Socket, trunk, incl. 2 batteries

S5ACA High-beam assistant

S5AGA SPURWECHSELWARNUNG

S5ALA ACTIVE PROTECTION

S5DLA SURROUND VIEW

S609A Navigation system Professional

S610A Head-up display

S688A HARMAN/KARDON SURROUND SOUND SYSTEM

S698A Area-Code 2 for DVD

S6ACA INTELLIGENTER NOTRUF

S6AEA TELESERVICES

S6AKA CONNECTEDDRIVE SERVICES

S6AMA REAL TIME TRAFFIC INFORMATION

S6ANA CONCIERGE SERVICES

S6APA REMOTE SERVICES

S6NSA KOMFORTTELEFONIE MIT ERW. SMARTPHON

S6WAA INSTRUMENTENKOMBI. M. ERW. UMF.

S704A M Sports suspension

S710A M leather steering wheel

S715A M Aerodynamics package

S760A High gloss shadow line

S761A Individual sunshade glazing

S775A Headlining anthracite

S7CGA REPAIR INCLUSIVE 3/200

S851A Language version German

S879A On-board vehicle literature German

S8KAA OELWARTUNGSINT. 30.000KM/24MONATE

S8TFA AKTIVER FUSSGAENGERSCHUTZ.

S8THA SPEED LIMIT INFO

S9AAA Outer skin protection

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzieki za odpowiedz:). Koszta naprawy oszacowalem na 15.000zl z małym zapasem. Picowanie uszkodzenia jak juz to chyba tylko ew. naprostowana maska i odksztalcony zderzak?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekawe jak dół samochodu wygląda. Ze zdjęć to mi wygląda na to, że lewe koło mocno oberwało, prawe jest ustawione na wprost, lewe jest skręcone. Jak belka pod silnikiem, mocowania wahaczy itp. Naprawdę optymistycznie to tylko wahacze. Wydaje mi się, że jakby było tylko to co na zdjęciu widać to dawno by to sami wymienili i wystawili w całości.
Opublikowano

Sam reflektor koło 5tys. Deska, klema, pasy i dopinacze oraz inne poduchy (teoretycznie powinny strzelic kurtyny bo w swoimmialem bardzo podobne uszkodzenia poza maska)to koszt kilku tys. Do tego potrzebne blachy, robota lakiernika (ok 1500) i blacharza i z pewnością pełno niespodzianek i drobiazgów dojdzie, ktore często tylko z serwisu. Nawet jak się samemu robi to mimo sporych oszczędności sumarycznie i tak niezła sumka wyjdzie. Ja bym strzelal z kosztami lekko 25-30 tys. Oczywiście ważnym aspektem są opłaty, ubezpieczenie, koła zimowe czy tam letnie...

Wg mnie to już lepiej szukać z USA i taniej wyjdzie jak się uzbroisz w cierpliwość i znajdziesz i ustrzelisz odpowiedni egzemplarz. Skontaktuj się z uzytkownikiem Mariusz040 i zapytaj jak cenowo takie egzemplarze chodzą w USA. Dysponuje on naprawdę sporą wiedzą i dokładnie oszacuje ten europejski egzemplarz.

Opublikowano
Panowie, dzięki za odpowiedzi. Lampa to koszt max 2500 (sprawdzałem). Co bym mógł to bym zrobił sam. Najbardziej przeraza mnie deska i ewentualnie jak tam belka pod silnikiem.
Opublikowano

2.5tys to goła lub niezbyt idealna lampa z ubytkami czy defektami, bo juz kompletna z modulami to przy adaptive led nie w tej cenie. Dalem za biksenon przed lci kpl z modulami 3 tys.

Auto ma aktywną ochronę więc zapewne maska ma naboje oraz zamki maski tez...te elementy powinny wystrzelić (a niby są ok)tym bardziej ze sporo innych poduch poszło. W zawieszeniu to powinno sie wymienic wszystkie wahacze lewego kola (mimo iz fizycznie pęknięty moze byc chocby 1)oraz ew. amortyzator i takie elem. jak drazek czy koncowka, drazek stabilizatora i lacznik i calkiem mozliwe ze lozysko. Dodatkowo oprocz pewnie nadkola to tuz pod nim biegnie sobie przewod paliwowy...od mniej wiecej polowy auta do komory silnika niedaleko zb.plynu chlodz. Jak dostaje kolo to tez wąż moze ulec zgniecieniu i pęknięciu. Z przodu miedzy zderzakiem a lewym nadkolem mamu dodatkowa chlodniczke i mozna domniemywac jakiegos uszkodzenia w tym obrebie (lepiej dodac wiecej uszkodzen a potem sie cieszyc ze cos ocalalo). Jak auto odpala to na bank majstrowali przy klemie pirotechnicznej, wiec mozna mniemac ze i kilka innych rzeczy tez. Np brak reflektora ale ladnie spasowane elementy?! To lekko podejrzane.

Deskę rozdzielcza i tak trzeba wyjac do ponownego obszycia i demontazu poduchy pasazera (chyba ze trafisz uzywke pod swoje wyposazenie i kolory w swietnym stanie). Szyba czolowa to masz najdrozszy mozliwy egzemplarz bodajze bo pod HUD. Prawdopodobnie poszły kurtyny(?), a do tego trzeba tez nowa/uzywana podsufitke.

Opublikowano
Cóż, dzięki za zainteresowanie:) Temat pozostawiam do przemyślenia.
Opublikowano
I po promocji :D też kupiłem kiedyś audi w de była mniej uszkodzona i poduchy całe ,liczyłem,że za 400euro ją naprawie włożyłem 7 koła pln :duh: