Skocz do zawartości

e90 325i N53 szarpnięcia i wywalanie kontrolek

Anniversary

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wczoraj jadąc na Wigilię doszło do dziwnego zdarzenia.. Podczas spokojnej jazdy, autem nagle szarpnęło.. obroty spadły do minimum i pod chwili wszystko wróciło do normy wywalając przy tym kontrolki (( ! )) -> Absu lub ciśnienia w oponach, kontroli trakcji i jeszcze na dobitkę check engine.. po zatrzymaniu się i odpaleniu auta problem znika, po ok. 40-50km znów szarpnęło ale tym razem już bez kontrolek. Ciśnienie w oponach sprawdziłem 2,4 pród 2,7 tył zgodnie z instrukcją. Następnego dnia sytuacja się powtarza... W czasie przejechania 200km szarpnęło dwa razy.. Co to może być? Czujniki jakieś czy co?

dodam że wracając z Wigilii jechałem na wyłączonej kontroli trakcji i sytuacja także miała miejsce.

pozdrawiam

Niech Moc będzie z Wami :-)

Benzynę leje 98, myślę że coś z czujnikami. Bo szarpnięcie jest takie porządne, odczuwalne (szarpnięcie jak bym się rozpędził na jedynce i nagle zdjął nogę z gazu albo jak bym chciał szybko wystartować i kontrola trakcji by się uruchomiła, takie uczucie) tak jak by przerywało coś.. I odrazu kontrola trakcji, abs i check engine z napisanem że moc została zredukowana.. Czy ktoś miał coś podobnego? proszę o pomoc

Pozdrawiam

Niech Moc będzie z wami :)

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...

Miałem podobnie w seaciku ibizie. Czasem obrotomierz

pikował w dół i wracał na miejsce ale czuło się szarpnięcie.

Raz mi zgasł na skrzyżowaniu, odpalił ok.

Był to faktycznie czujnik położenia wału