Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem ze swoim samochodem. e87 116i. Podczas jazdy samochód nagle zgasł i od tego momentu nie chce odpalić. Podczas wciskania startu wystepuje tylko "pykniecie" i nic wiecej. Nie jest to wina akumulatora ponieważ jest nowy. W nowym roku byłem umówiony do mechanika w związku ( i tu załącze filmik ktory znalazlem na yt) (

). Lecz mi samochód po pewnym czasie odpalał, ale później grzechotał. Ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć co może być tego przyczyna ?
Opublikowano

Witam

Może padł rozrusznik, ja tak miałem.Nic się nie działo jak naciskałem start/stop. Ale wcześniej odpalał bez problemu. Podstawowa sprawa w tym silniku jeżeli jest to 115km to wymiana rozrządu i napinacza.

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

czy ktoś z Was mógłby mi pomóc? A mianowicie mam w posiadaniu BMW E87 116i 2005r 1.6 benzyna. Niestety auto w pewnym momencie przestało odpalać. Zanim tak się stało auto jak było zimne na postoju falowało, tzn miał wahania obrotów od 1000 do 1200. Po zrobieniu ok 100km po zgaszeniu auta na chwilę podpalił i zaczął "szarpać" i już więcej nie odpalił. Przez ten cały czas kręci. Wymienione zostały świece i cewki. Sprawdzony był pod komputerem. Elektrycznie wszystko sprawne, pompa paliwa działa, rozrząd jest też ok. Nie wiem co może być z nim nie tak. Pomocy...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik położenia wału?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.