Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wczoraj wracalem do domu 1200km i po przyjechaniu siadl mi tyl .Chyba pomylilem sprezyny i zalozylem cos innego za duzo czesci BMW na warsztacie.I teraz moje pytanie moze ktos mi podac dlugosc tylnich sprezyn moga byc mpakiet lub zwykle ciekawi mnie roznica do e46 coupe r6 bo auto wyglada jak by w kosmos chcialo leciec a nie sa pekniete lub tym podobne chyba zalozylem od innej Bemki i chce kupic nowe i zalozyc a z tym jest problem bo dlugosci jest pare poczynajac od 200mm do 260mm .Dzieki za pomoc
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano
Pisalem do paru ludzi na olx i jak narazie to wychodzi ze standard ma 225mm do 230mm .Wie ktos moze gdzie po vin mozna sprawdzic jakie byly ori sprezyny bo na real om i innych stronach BMW nie ma nr. sprezyn bo pisze ze juz nich nie produkuja i nie ma zadnych nr ori.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak nie masz w vin s226, a większość coupe ma, to masz zwykłe sprężyny polecam lesjofors, dobierzesz je pod auto i będzie ok.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
tak wiem ale wychodza 3 rozne 225mm 251mm i 280 jakies jaja sa z tym ale ok wpakuje najtansze 225mm nowe lub uzywki i juz bo nie da sie jezdzic auto robi dziwne zwroty szkoda ze nie wyszlo to jak bylem w de ale madry po szkodzie dzieki za pomoc .Swoja droga nie wiedzialem ze taki upierdliwy temat jest z tym z vin wychodzi s226 .Pozdrawiam i wesolych swiat
Opublikowano
Dzisiaj porazka zamowilem sprezyny LESJOFORS LS4208431 i zonk pol dnia stracilem .Okazalo sie ze otwor gora i dol sa takie same czyli 40mm meczylem sie z guma dolna zeby ja wcisnas w sprezyne i lipa nawet wlozenie do auta i jego waga nie pomogla.Sprawdzilem stare i okazalo sie ze gora ma 40mm a dol 49mm i podkladka wchodzi dobrze i blokuje springi.Dzisiaj w intercarsie zamowilem inny nrLS4208433 do auta z mpakietem wysokosc springa to 211mm czyli od seri 225mm w dol 15mm i mam nadzieje ze otwory beda takie jak maja byc .Dam znac jutro ale wazna sprawa dla innych sprawdzajcie otwory gora dol na gumy bo mozna nerwy i czas stracic.Druga sprawa pamietajcie o poprawnym zalozeniu sprezyn czyli dol koniec sprezyny ma byc oparty jesli bedzie w druga strone po opuszczeniu auta wachacz nie bedzie dolegal do springa i moze krzywo stac auto.Postaram sie zrobic fotki jutro..
Opublikowano
Dzisiaj wymienilem springi wreszcie odpowiednie .Poszlo szybko.Pojezdzilem troche zatankowalem full zeby troche kilo bylo .Ale jutro musze jeszcze ustawic springi czyli troche je przekrecic bo jest mala roznica wysokosci okolo 10mm chodzi o punkt koncowy sprezyny wzgledem wachacza to wazne zastanawiam sie dlaczego nikt nigdzie tego nie znaczy ani nie mowi jak mniej wiecej to ustawic ale w procedurze ustawienia zbierznosci tylu jest takowa informacja ciekawe,Moze trzeba robic za kazdym razem po wymianie springow/ wtedy zbierznosc,/ by autem nie bujalo i stalo prosto.Moze jutro bedzie lepsza pogoda to zrobie foty bo dzis padalo i szybko robilem.