Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z moim bmw e46 330d sedan 2001 rok.

Problem jest mianowicie taki ze raz na jakiś czas zaswieca mi się kontrolka ABS i liczniki wariują

I jak zgasze auto i odpal to wszystko jest dobrze i w czym może być problem i jakie mogą być skutki jazdy z takim problemem?

Opublikowano (edytowane)
Jak masz możliwość podepnij komputer i zobacz błędy, ale wygląda na uszkodzony któryś z czujników od abs. Edytowane przez Goral1985win

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podpiąć komputer, ponieważ to nie musi być czujnik abs. Jeżeli prędkościomierz działa to możesz wykluczyć lewy tylny czujnik.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeżeli liczniki mu wariują to zakładam że też prędkościomierz, a on działa tak jak już mi napisałeś w innym temacie przez czujnik lewy tył więc tutaj bym szukał problemu, ale też duże prawdopodobieństwo, że w module ABS przerwała się ścieżka akurat od czujnika lewy tył (typowy objaw, raz działa raz nie i kontrolki abs i dsc znikają po ponownym odpaleniu auta). Ja tak miałem z czujnikiem prawy przód, byłem pewien ze wina czujnika, kupiłem nowy oryginał załozyłem i dalej choinka na blacie. Kupiłem używany moduł abs, wymiana 15 min i po problemie.
Opublikowano
Tylko z tyłu już zmieniałem czujniki bo wylaczala mi się kontrola trakcji sama ale objaw nie minoł po wimianie czujników i tak jeździłem z 3 miesiące i teraz wyskakuje mi kontrolka ABS i kontrolka od ręcznego się świeci chociaż nie jest zaciągnięty
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prędkościomierz wtedy działa? Czasem przyczyną jest połączenie (wtyczka/wiązką) a nie czujnik. Napisz skąd jesteś i może ktoś z okolicy podłączy komputer.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.