Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak włączyć obieg zamknięty? Po 20 sekundach znowu muszę włączyć bo sam się wyłącza. Tak jest z klimatyzacja i bez klimatyzacji
Opublikowano
U mnie ok 2-3 min jest włączony a po tym czasie sam się wyłącza ( zawsze włączona klima). Sprawdź w MENU nawiewu czy masz włączoną automatyczną recyrkulacje powietrza, ja akurat mam włączoną ale może jak będzie wyłączona to będzie można włączyć obieg wewnętrzny na dłużej.
Opublikowano

A jak u was z, że tak to ujmę, zamkniętym działaniem obiegu zamkniętego?

U mnie mogę powiedzieć ze nie czuje w zasadzie większej różnicy czy jest włączony czy nie.

Wali z zewnątrz ze szkoda gadać i to mimo ze teoretycznie miesiąc temu założyli mi ten filtr

anty smogowy :evil:

Generalnie to chyba jest rzecz która mnie najbardziej wkurza w tym aucie (z którego jestem w sumie

bardzo zadowolony).

Opublikowano
W g11 wali wszystkim co na zewnatrz mimo autometycznie zamykanego obiegu. Jak miales wczesniej starsze beemki to pojezdzij jeszcze troche ta nowa a bedzie cie irytowac wiecej rzeczy. Seria g to shit w porownaniu do starszych modeli.
Opublikowano
Tragedia z tą g30/31. Dobrze, że zostało mi jeszcze tylko 35 miesięcy leasingu.:)
  • Moderatorzy
Opublikowano
W f30 to samo ale tylko w zimie. Latem można jechać 1000 km na zamkniętym obiegu. W f20 dało się zamknąć cały rok na stałe. Myśle ze chodzi tylko i wyłącznie o parowanie szyb ale tez wkurza mnie to okropnie. Chciałem nawet przekodować ale nie znalazłem gdzie :evil:
  • Moderatorzy
Opublikowano
Zgadzam się ale inżynierowie chyba wybrali widoczność nad smogiem :evil:
Opublikowano
No tak ale po to jest funkcja automatycznego zamykania obiegu i samochod sam zamyka obieg jak jest smrod na zewnatrz. W E65 to dzialalo znakomicie natomiast w serii G juz nie.
Opublikowano
A dziś odziwo włączyłem obieg zamknięty i otworzyłem trochę szybę pasażera i obieg działał przez dobre 5min zanim się zatrzymałem. Nie wiem ile by jeszcze podziałał gdybym dalej jechał. Zaczęło mi śmierdzieć dieslem i coś mi się wydaje, że czujnik jakości powietrza chyba wyłącza obieg jak powietrze jest do bani aby nas nie zaczadzić. Wcześniej przy zamkniętym oknie wyłączał się szybko a tu taka niespodzianka.
Opublikowano
Bez sensu to działa, niby jest czujnik, który steruje obiegiem wewnętrznym (jego aktywacją) ale nie włącza się automatycznie, będzie trzeba podpytać następnym razem przy wizycie w serwisie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy to nie jest czasem kwestia umiejscowienia czujnika AUC i zanim wylapie "smrod" i zamknie obieg to jest już za późno. W E65 jest w innym miejscu i dziala.
Opublikowano (edytowane)
To nie jest tylko obieg zamknięty, ale np. przy 4 strefowej klimie z nieodgadnionych dla mnie powodów samoczynnie wyłącza się SYNC. Nie da się ukryć, że przynajmniej dla mnie jest to dość irytujące. Edytowane przez swde
Opublikowano

Czy SYNC wylacza Ci sie jak nie ma nikogo z tylu?

Czy masz ustawione w ustawieniach klimy aby tylna wracała do ustawienia standardowego?

Kiedy to sie dzieje?

Opublikowano

Tak, wyłącza się bez nikogo z tyłu i dzieje się to z bliżej nieznanych powodów, czasami po ponownym uruchomieniu samochodu, czasami w czasie jazdy.

Nie mam zaznaczonego przywracania do ustawień standardowych.