Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od dość długiego czasu męczę się z bmw e60 które cały czas pobiera prąd, wielu elektryków rozłożyło już ręce. Wywala ciągle błąd na Lini can na wszystkich modułach. Było założone odcięcie czasowe na Lini can i pomagało jednak po pewnym czasie po około 2h znów zaczyna się załączać samo i żyć swoim życiem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A błędy zczytywales, Odłączałes IBS? Który rok.

Co sprawdzali ci elektrycy. Na którym bezpieczniku jest pobór prądu

Aby ci pomóc musisz dokładnie opisać wszystko.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Tak bledy byly zczytane ponizej beda. czy klema odpieta czy tez nie jest to samo, 2003r auta. em glownie byla przepatrzona wiazka, sprawdzane czy akumulator trzyma ale jest nowy, rozrusznik sprawdzany czy nie pobiera, alternator tez. prawdopodobnie na zgm byl pobor pradu. dzis doszla jeszcze taka przypadlosc ze przestala odpalac, tzn, po przekreceniu kluzykiem slychac zalaczenie jakiegos przekaznika ale nie chce zakrecic.

1.

2ad49e58b2185.jpg

2.

7629b4593a7b6.jpg

3.

fc8d4c9de9a81.jpg

4.

204251c016f31.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na szybko to Rozrusznik ci padł albo akumulator.

A wycieraczki ci się same włączają lub inne cyrki?

Co do poboru prądu później błędy przejrzę.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Wiesz akumulator jest nowy i dzis jak odpalilem to troche pojezdzilem wiec nie powinno byc ze nie doladowany. Raz juz tak miala i postala kilka dni i jej przeszlo i odpalila od strzala. wiec moge szykowac sie i wykrecic rozrusznik jesli na pycha odpali? w sumie nic innego mi sie nie dzieje. radio gra, wszystko dziala. No okej okej, myslalem zeby mu zrobic restart ews ale nie wiem czy cos pomoze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak Rozrusznik nie kręci to synchronizacja EWS nic nie da a raczej nie załatwi sprawy.

Weź jeszcze krokodylka i zapodaj dodatkowa masę do silnika

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
A więc tak nie wiele to pomogło ale jak próbowałem na krótko odpalić przez rozrusznik to nie było reakcji i iskrzyl rozrusznik ledwo że ledwo. Na pycha odpala
Opublikowano

witam

mam bmw e61 3,0d automat z 2007roku i cos mi chyba kradnie prąd. bo jak naładuje akumulator to około 3 tyg. jest ok a puzniej nie odpali. Podłoczylem miernik i po około 40min spada napiecie do 0,01a wydaje mi sie ze tak ma byc. ale jesli odemkne auto to napiecie rosnie do 9,00a i znowu około 40 min spadnie na 0,01a. Tak ma byc.

prasze o pomoc

Opublikowano
Wiesz z tego co mi wiadomo to nasze bmw maja tak że po 30-40min przechodzą dopiero w stan uśpienia a moje wgl nie przechodzi w stan uśpienia
Opublikowano
Rozrusznik siadł a konkretniej cewka nie zawsze załączyła, zmieniłem na trochę inny i śmiga a mój poszedł do regeneracji, a z prądami pewnie będę szukał po świętach, chyba że patrzyłeś po błędach
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
sprawdz sobie kleme minusową jest tam cienki czarny kabelek podłączony pod plusa odlącz go i zobacz.bo wszystko wskazuje ze masz uszkodzony sterownik klemy minusowej i bmw nie usypia. :8)