Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
INPA pokazala blad czujnika przepustnicy. Wymieniony. kontrolka nadal swieci. gdzie szukac przyczyny dalej? czujnik ktorys? nie diagnozuje sie blad czujnika. spotkal sie ktos z takim problemem? kontrolka na zegarach swieci. asc abs nie dzialaja.
Opublikowano
Miałem taki problem po wymianie przepływomierza. Na drugi dzień nagle zapaliła się kontrolka. Ale u mnie przyczyna była prozaiczna. Metalową opaskę zaciskową przekręciłem w taki sposób, że blokowała otwarcie dodatkowej przepustnicy. Może linka przepustnicy? Ale to pewnie za proste. :D
Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no wlasnie czytalem cos o tej lince przepustnicy ale dosc mgliste to bylo. moglbys mi napisac cos wiecej? jak to sprawdzic?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie są błędy w asc?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
U mnie wyglada ona tak: https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/13_0413-silownik-przepustnicy-ads-2/vBH56650 Na Allegro https://allegro.pl/linka-ciegno-ads2-asc-bmw-e39-2-0-2-5-2-8-m52-i7733817875.html Po przekręceniu kluczyka widać ruch przepustnicy. Rozumiem, ze ta przepustnica w momencie przychamowywania kół podczas uślizgu zmniejsza obroty silnika. Normalnie jest otwarta a linka odpowiada wraz z silniczkiem za jej automatyczne przymykanie. Trzeba obejrzeć czy wszystko jest całe.
Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie są błędy w asc?

40 błąd czujnika przepustnicy drosselklappen-potentiomrter (ads-teil)

czujnik zostal wymieniony. ASC nadal nie dziala. to jest jedyny blad jaki obecnie jest w tym samochodzie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może czujnik był ok a przyczyna leży we wtyczce/wiązce, to stare auta i takie rzeczy zdarzają się. Tak w ogóle to jakiej firmy czujnik założyłeś?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.