Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Panowie,

po pewnym nieszczęściu składałem E87 2004r. Uderzone w prawy przód.

Wszystko mechanicznie i blacharsko jest już OK, ale mam dwa problemy. Nie mogę znaleźć dokładnych informacji na forum dlatego pytam:

1. Nie działa mi radio, który dokładnie bezpiecznik jest od radia ? Znalazłem różne obrazki odnośnie schematu ze schowka, ale po tych obrazkach nie mogę się odszukać, który to akurat radio.

2. Nie świeci prawy ksenon (lampa była wymieniana, na inną używaną). Świeci tylko ring, a nie działa środek. Macie pomysł gdzie zajrzeć ?

Pozdrawiam,

Kacper

Opublikowano

Dzięki, posprawdzałem pod swoim VINem VA05089, znalazłem trochę przydatnych info, no ale niestety nie mogę dojść do mniejsca gdzie by była rozpiska chociażby bezpieczników odpowiedzialnych za radio lub ksenony.

Daj znać w których rubrykach patrzeć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do radia bezpiecznik zaleźny jest od produkcji auta

Produkcja do 11 04 - bezpiecznik F8 5A

Od 11 04 do 08 05 -bezpiecznik F18 5A

Produkcja powyźej 08 05 F40 20A

Ksenon bedzie zasilany z modulu oswietlenia

Opublikowano

Dzięki za pomoc, padła mi przetwornica. Wymieniona i wszystko świeci.

Nadal walczę z radiem, bezpieczniki były wywalone, ale po wymianie radio nadal nie działa. Nie dochodzi do niego prąd.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A który bezpiecznik miałeś wywalony? Pozycja? Nie pali ci się po wsadzeniu ponownie?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

270d1ae19859ae5fmed.jpg

9b4eb1e364ef9c4dmed.jpg

U mnie od radia jest nr2 i nr40. Przepalony miałem nr2, ale po wymianie nic nie ruszyło...

Pozdrawiam,

Kacper