Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie

Mam problem z jedna z soczewek xenonów skrętnych w E91 LCI 10r (xenon skrętny + doświetlanie zakrętów) - otóż na ogół na postoju soczewka w lewej lampie ustawia się krzywo - "patrzy" mocno na lewo. Czasami jest OK, ale na ogół jak wyjde z auta to samochód ma mocnego zeza :roll: . Prawa lampa jest OK zawsze. Brak błędów w FRM. Auto bezwypadkowe , 219tys km.

Czym jest to spowodowane ? widziałem taki problem jeszcze w 2 innych E90/1 LCI.

pozdrawiam

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

W trybie 'Auto' światła skrętne doświetlają mocniej lewe pobocze przy prędkościach < 50 m/h, > 50 km/h świecą na wprost.

Po ręcznym uruchomieniu (włącznik obrócony do końca w prawo) powinny świecić tylko na wprost.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

Opublikowano
Dzięki za wyjaśnienie, jest dokładnie tak jak piszesz :) po przełączeniu z auto na światła mijania soczewka w lewej lampie na postoju przy włączonym silniku odrazu wędruje z mocnego wychylenia w lewo na pozycje centralną :) w drugiej e91 lci z 2009r nie zauwazyłem by kiedykolwiek soczewka "na oko" była krzywo (a wyposażenie auta jeśli chodzi o lampy mam tam w 100% takie samo) więc ten feature wprowadzili chyba w 2010r wraz np. przeniesieniem klawiszy ogrzewania foteli.
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Nie raz w tych modelach siada moduł skrętu w lampie w środku, chaczy się na trybach, możliwe że u ciebie tak jest, błąd elektryczny w obwodzie nie wystąpi bo komputer go nie wykryje jak przeskoczyć po parę ząbków w lewo lub w prawo, na moje skręt się wyrobił na plastikowych trybach soczewki...
Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano
no ale wszystko działa u mnie jednak tak jak ma być - tzn. dokładnie tak jak kolega Santa Cruz opisał :)