Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dostałem mandatu bo gość z busa przede mna pojechał na kilka godzin do szpitala sie przebadać a policja już odjechała jak wyszedł

To skąd wiadomo, że to Twoja wina? Pytam, bo od tego zależy z którego ubezpieczenia szkoda będzie pokrywana a z tego co piszesz to sytuacja na drodze była wyjątkowa. Jak dla mnie temat do rozważenia czy faktycznie nie ma podstaw do zwrócenia się do ubezpieczyciela faktycznego sprawcy. Wtedy nie męczyłbyś się z jakimiś kosztorysami, amortyzacjami etc. Skoro nie ma mandatu to i nie ma sprawcy, no chyba, że podpisałeś oświadczenie, w którym przyznajesz się do winy.

Co do Twojego ubezpieczyciela to walcz do końca bo widać, że jak zwykle leci w ciula i robi wszystko by zmniejszyć kwotę odszkodowania. U mnie obecnie jest tak, że ubezpieczyciel przy kradzieży zaniżył wartość pojazdu ze względu na wysoki przebieg, który miesiąc przed kradzieżą (bo wtedy ubezpieczałem) został wprost wpisany w polisie. Wtedy ubezpieczycielowi nie przeszkadzał przebieg przy wycenie wartości pojazdu i wysokości składki a teraz już tak. Oczywiście wniosłem pozew do sądu i czekam na wyznaczenie rozprawy.

• Odpowiedzi 455
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak moja żona kiedyś skasowała passata to ubezpieczyciel wypłacił jakąś tam kasę i pytał czy chcę wrak czy ma go wystawić na licytację. Powiedziałem żeby zabierali wrak, sprzedali wrak a ja dostałem kasę do sumy ubezpieczenia. Może tak pokombinuj.

Żeby było śmieszniej ktoś naprawił ten wrak :duh: , podłoga się złamała i dotykała ziemi :) Po jakimś czasie dostałem informację że jest szkoda na tym aucie, a że byłem pierwszym właścicielem w kraju to mnie poinformowali.

No tak tyle że wg nich to nie jest wrak tylko auto do naprawy. Swoją drogą to podobno nie ma tragedii z tym autem, ja tam mechanikiem nie jestem ale tak czy inaczej bede chyba chcial sprzedać auto bo trochę źle mi się bedzie kojarzyło i radości już tyle nie da co inne

Nie dostałem mandatu bo gość z busa przede mna pojechał na kilka godzin do szpitala sie przebadać a policja już odjechała jak wyszedł

To skąd wiadomo, że to Twoja wina? Pytam, bo od tego zależy z którego ubezpieczenia szkoda będzie pokrywana a z tego co piszesz to sytuacja na drodze była wyjątkowa. Jak dla mnie temat do rozważenia czy faktycznie nie ma podstaw do zwrócenia się do ubezpieczyciela faktycznego sprawcy. Wtedy nie męczyłbyś się z jakimiś kosztorysami, amortyzacjami etc. Skoro nie ma mandatu to i nie ma sprawcy, no chyba, że podpisałeś oświadczenie, w którym przyznajesz się do winy.

Co do Twojego ubezpieczyciela to walcz do końca bo widać, że jak zwykle leci w ciula i robi wszystko by zmniejszyć kwotę odszkodowania. U mnie obecnie jest tak, że ubezpieczyciel przy kradzieży zaniżył wartość pojazdu ze względu na wysoki przebieg, który miesiąc przed kradzieżą (bo wtedy ubezpieczałem) został wprost wpisany w polisie. Wtedy ubezpieczycielowi nie przeszkadzał przebieg przy wycenie wartości pojazdu i wysokości składki a teraz już tak. Oczywiście wniosłem pozew do sądu i czekam na wyznaczenie rozprawy.

No wyjątkowa była ale ten gość z tira co mnie zasłonił pojechał sobie i nawet nie było kiedy spojrzeć na blachy. A wina myślę że moja bo przecież mogłem jechać za nim ze 100m a nie kilkanaście mimo małej predkości, nikogo raczej nie będzie to interesowało co i jak tylko czyja wina.

Mandatu jeszcze nie dostałem, odezwą sie pewnie z policji sami.

Co do wyplaty z ac podniesli z 35 na 62 ,dali decyzje no i wyplacili. Natomiast odwolalem sie i maja czas miesiac na odp. Zle policzyli amortyzacje 45% zamiast 30%, niektore zamienniki ktore podali są niedostepne i trzeba je wycenic na oryginalach (np slynna lampa led co policzyli 568 zl a powinno byc kilka tys)...no uzbiera się tego ze 25-30k a czy to uznaja to dam znać. Jeśli nie to sąd ale to trochę lipa bo to trwa ze 2lata i co w tym czasie z autem zrobic , ma stać te 2 lata jako dowód w sprawie niszczeć i tracić na wartości ?

Ciesze się że mi wlos z glowy nie spadl poza stresem, pewna nauczka dla mnie na przyszłość i jako kierowca czuje się bardziej świadomy tego co się moze wydarzyć bo jak 14lat mam prawko i zadnej obcierki nawet to człowiek nie myślał na codzień o takich rzeczach

Opublikowano
Kurde teraz dopiero czytam, szkoda, fajne autko i trochę pracy w nie włożone, to pewnie boli najbardziej. Najważniejsze że jesteś cały i zdrowy, w drugiej kolejności żeby odzyskać najwięcej ile się da, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło , minie jakiś czas, zapomnisz o tym, śmigając nową maszyną. U mnie prawko już blisko 30 lat, nie takie rzeczy się widziało i przeszło, zdrowie najważniejsze, autka szkoda ale jutro też jest dzień, będzie nowe :cool2: :cool2: :wink:
p44ahXld_o.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
AC za 5700 to w jakiejś gównianej firmie albo najtańszy pakiet, normalnie to aso robi wszystko na oryginałach i nic Cię nie interesuje, co do całki to w Polsce jeszcze za tania siła robocza jest i dla tego nie wychodzi całka, ciesz się że to nie Lambo, Ferrari czy inne b. drogie auto bo tam jeszcze trudniej o całkę
Opublikowano

340i na sprzedaż

Jeśli ktoś chce w małym budżecie wyrobić się ze świeżą 340 lub wie kto by chciał taką zakupić to jest to niezła oferta, ja niestety nie podejmuje się naprawy ,po wypadku mnie już nie będzie cieszyła

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-340i-lci-2016r-326km-maly-przebieg-mpakiet-ID6BRVQq.html

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ogłoszenia parafialne

oferta ważna tydzień do 19.05, potem naprawiam

Dziękuję za propozycje zamian na Ople, bmw z silnikiem 2.0 diesla- zamiana tylko na gotówkę

Albo 20.05 biorę się za naprawę bo szczerze to szkoda mi tego auta, lubiłem nim jeździć :D

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-340i-lci-2016r-473-km-maly-przebieg-mpakiet-ID6BRVQq.html#xtor=EREC-55-

Opublikowano

Właśnie przeglądałem ogłoszenie z Twoim autem gdy dodałeś nowy post.

Myślę że z naprawą nie będzie tak źle i ogarniesz auto.

Trzymam kciuki.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Właśnie przeglądałem ogłoszenie z Twoim autem gdy dodałeś nowy post.

Myślę że z naprawą nie będzie tak źle i ogarniesz auto.

Trzymam kciuki.

Dzięki ,tak właśnie będzie :)

W temacie sprzedaży uszkodzonej 340i trochę sie działo ...oprócz smsów i durnych pytań, których było niemało umówiłem się ostatnio z 1 chetnym na zakup auta.

Przyjechał 2 razy, najpierw na oględziny a potem lawetą. Początkowo się dogadaliśmy ale potem mnie tak zirytował że mu auta nie sprzedałem i zabrał się spowrotem. Jakoś szkoda mi było go oddawać temu typowi tym bardziej że sporo osób mówiło mi że nie jest tak źle i żebym naprawiał, myśle sobie dobra nie ma tego złego...

Więc auto pojechało wczoraj do naprawy do tego samego gościa który naprawiał po przyjeździe ze stanów. Blacharz mówi, że nie ma tragedii i na zdjęciach gorzej to wyglądało.

No to działamy, mam sezon teraz w swojej pracy ale jakoś znajde czas i od czerwca zaczne zbierać części jak mróweczka. Cel jest aby auto naprawić możliwie dobrze tak jak się da, a na moje 32 urodziny za 2miesiące usiąść w tym wozie i odbyć jazdę powrotną do domu, zobaczymy czy się uda ,trzymajcie kciuki :8)

Poducha w kierze wystrzelona, w desce rozdzielczej na szczęście nie, więc nie będę się bawił w zakup poduchy tylko kupię od razu całą kierownice MPakiet bo brakowało mi jej w aucie -także nie ma tego złego ;)

W wypadku pękła mi 1 felga , z resztą średnio mi się one podobały więc może i dobrze bo jest powód żeby zmienić koło- jakieś możecie polecić fajne 19 pasujące do granatowej f30 obniżonej lekko Eibachem ? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no i super,że naprawiasz! taka kozacka fura! kibicuję :cool2:

Dzięki :mrgreen:

Powoli naprawie, przynajmniej auto będzie dobrze zrobione i dalej upiększane bo troche jej jeszcze brakuje :)

Dwóch forumowiczów sprzedaje ZP01 (m.in. to zdjecie kombiaka KNKTR) a na allegro sa jeszcze ZP08 do kupienia co myślicie, która lepiej siądzie ?

Taki gunmetal do granatowego lakieru mógłby być niezły

zp08

https://allegro.pl/oferta/5x120-19-z-performance-bmw-f10-f11-f30-f34-f32-f36-7839086781

zp01

http://i64.tinypic.com/33xjw52.jpg

http://i68.tinypic.com/2ugf38o.jpg

No i kiera bo póki co jest kiera sportowa z wywaloną pościelą ;)

http://i63.tinypic.com/30kd013.jpg

Co myślicie ? warto dla wyglądu czy dać sobie spokój bo z eibachem na koleinach będzie obcierka ? :twisted:

http://i63.tinypic.com/ff7r6o.jpg

Opublikowano

Hehe jak to mówią "dzwon podstawą tuningu" :cool2:

Ja chyba też bym na Twoim miejscu naprawiał to auto.

Dokładkę zakładaj nie ma opcji żeby Ci przycierało na koleinach. Trzeba tylko pamiętać że parkujemy ZAWSZE tyłem do krawężnika :mrgreen: i dokładka żyje spokojnie. Ja już zrobiłem z 5k km z tą dokładką i nie zahaczyłem ani razu.

Jak będziesz kupował reflektory to zastanów się nad takimi jak w linku, super reflektor wygląda z czarnym środkiem

https://allegro.pl/oferta/bmw-3-f30-lampy-przod-full-led-black-m-performance-7887758501

Opublikowano
Jak będziesz kupował reflektory to zastanów się nad takimi jak w linku, super reflektor wygląda z czarnym środkiem

https://allegro.pl/oferta/bmw-3-f30-lampy-przod-full-led-black-m-performance-7887758501

Brat ma takie nowe Ledy w F30 i są :cool2:

Kibicuje udanej naprawie auta.

Co do felg, to osobiście jestem za fabrycznymi Bmw, ale to tobie się mają podobać przede wszystkim.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Fajnie ze zostaje u Ciebie na dłużej!

Zdecydowanie ZP01, dokładka również zdecydowanie na tak, będzie agresor :cool2:

Masz racje, z dokładką będzie agresor choć przemyślę to jeszcze bo dojazd mam z 6 progami zwalniającymi i byłaby wkurr. gdybym za każdym razem o nie przycierał, bez dokładki na sprezynach eibacha nic nie obcierało :lol:

Hehe jak to mówią "dzwon podstawą tuningu" :cool2:

Ja chyba też bym na Twoim miejscu naprawiał to auto.

Dokładkę zakładaj nie ma opcji żeby Ci przycierało na koleinach. Trzeba tylko pamiętać że parkujemy ZAWSZE tyłem do krawężnika :mrgreen: i dokładka żyje spokojnie. Ja już zrobiłem z 5k km z tą dokładką i nie zahaczyłem ani razu.

Dzwon podstawą tuningu hehe

Ciekawe te lampy ale nie wiem czy się zgodzą wziąć w rozliczeniu prawą bo jest nietknięta, ale głupio byłoby mieć jedną czarną a drugą zwykłą ;)

Brat ma takie nowe Ledy w F30 i są :cool2:

Kibicuje udanej naprawie auta.

Co do felg, to osobiście jestem za fabrycznymi Bmw, ale to tobie się mają podobać przede wszystkim.

Co do felg temat otwarty, tu akurat to nie jest kaprys tylko konieczność bo 1 felga po prostu pękła mimo że była fabryczna ale jak już zmieniać to na coś fajnego co podkreśli linie auta a nie okaleczy :D

Dobra decyzja ....naprawiaj i wracaj jak najszybciej do radości z jazdy tym autkiem....

Dopiescisz jeszcze bardziej i będzie miód malinka :cool2:

Kibicuje, powodzenia :D :D

Znów będzie piękna :evil:

A co do lamp jakbym miał znów kupić nowe, to bym brał czarne

Dzięki ,taki jest plan, na spokojnie będę działać a co do lamp to jak pisałem może zgodzą się wziąć w rozliczeniu mój prawy LED to wtedy czemu nie :8)

Opublikowano

Masz racje, z dokładką będzie agresor choć przemyślę to jeszcze bo dojazd mam z 6 progami zwalniającymi i byłaby wkurr. gdybym za każdym razem o nie przycierał, bez dokładki na sprezynach eibacha nic nie obcierało :lol:

Nie ma o czym myśleć, dokładka zrobi robotę mega, do tego dorzuciłbym dokładki na boki no i te felgi ZP01 lub coś innego w czarnym/siwym.

Po prostu trzeba będzie o tym pamiętać, ja mam u siebie dokładki na przód i boki + obniżone na H&R 35mm i jakoś daję radę nawet zjezdzam raz na ileś na podziemne parkingi :lol: fakt faktem pierwsza rozwaliłem po tygodniu :lol: :lol: (1,5 roku jeżdżenia kozą robi swoje), ale to mnie nauczyło o tym pamiętać, czasem się zdarzy przytrzeć również o progi zwalniające, ale to już zależy jakie są i przez jakieś przejazdy, ale to wszystko trze od spodu więc normalnie patrząc na auto nie widać żadnych zarysowań, a kolejna rzecz to wygląd będzie o wiele wiele lepszy :cool2:

Teraz jeżdżę od lutego i poza przytarciami żadnych uszkodzeń :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem w swojej F30 wszystkie dokładki M performance i da się żyć.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Czemu nic nie mówisz, że robisz :D

Może jakiś rabat bym ogarnął :p

Bierz ten zderzak z dokładną i zp1.

Opublikowano

Cały czas Ci mówiłem żeby naprawiać i cieszyć się jazdą, dobra decyzja :cool2:

Jacek jak chcesz 19 cali to mam 313-stki na sprzedaż.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Nie ma o czym myśleć, dokładka zrobi robotę mega, do tego dorzuciłbym dokładki na boki no i te felgi ZP01 lub coś innego w czarnym/siwym.

Po prostu trzeba będzie o tym pamiętać, ja mam u siebie dokładki na przód i boki + obniżone na H&R 35mm i jakoś daję radę nawet zjezdzam raz na ileś na podziemne parkingi :lol: fakt faktem pierwsza rozwaliłem po tygodniu :lol: :lol: (1,5 roku jeżdżenia kozą robi swoje), ale to mnie nauczyło o tym pamiętać, czasem się zdarzy przytrzeć również o progi zwalniające, ale to już zależy jakie są i przez jakieś przejazdy, ale to wszystko trze od spodu więc normalnie patrząc na auto nie widać żadnych zarysowań, a kolejna rzecz to wygląd będzie o wiele wiele lepszy :cool2:

Teraz jeżdżę od lutego i poza przytarciami żadnych uszkodzeń :mrgreen:

No dobra to zaryzykuje z dokładką i zrobimy takiego małego bandziora :mrgreen:

Miałem w swojej F30 wszystkie dokładki M performance i da się żyć.

No spoko kolego tylko poza dokładkami ja mam delikatnie z 2-3cm obniżone auto sprężynami Eibacha bo na oryginalnych piał jak kogut ;)

Czemu nic nie mówisz, że robisz :D

Może jakiś rabat bym ogarnął :p

Bierz ten zderzak z dokładną i zp1.

Kamil, ja na rabat zawsze chętny więc możesz się jeszcze wykazać :D decyzja że robie zapadła w tym tygodniu dopiero

Cały czas Ci mówiłem żeby naprawiać i cieszyć się jazdą, dobra decyzja :cool2:

Jacek jak chcesz 19 cali to mam 313-stki na sprzedaż.

Wiesz Mario dużo głosów słyszałem na tak, dużo na nie ale w końcu zdecydowałem że naprawiam i mam nadzieje że tak jak mówisz to będzie dobra decyzja hehe

Chce 19cali ale 313tki bardziej mi się kojarzą z e9x... ale mam znajomego co szuka 313tek to podrzuce mu namiar na Ciebie ;)

Tymczasem biorę pod uwagę ZP01 w gunmetal forumowicza KNKTR i wpadły mi w oko felgi Japan Racing 18 które tak siedzą na f30 co myślicie nie ma biedy co ? :D

Podoba mi się wzór i wklęsłość, sama firma słyszałem też jest spoko, pozostaje temat koloru czy Matte Bronze czy Gunmetal

http://i64.tinypic.com/so94ee.png

Opublikowano

Bierz zp1 :p

Ojj ubezpieczenie będzie drogie...

Pamiętaj, że tym razem ubezpieczać z głową. :wink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.