Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 455
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest co podziwiać. Naprawdę masz szybkie auto z prezencją.

Aczkolwiek RS6 odchodzi...

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Jacek naprawdę idzie to twoje 340i istna bestia. Dobrze że nie sprzedałeś auta :cool2: Jestem ciekaw silnika S58 w nowej M3 to będzie dopiero rakieta :cool2:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki za miłe słowa wszystkim :)

340i to dobra bestia, ale wyszły niezłe jaja... okazało się że jezdziłem z niedokonca wyłączoną trakcją przez co auto obcinalo moc w gornej czesci obrotów i było kolo 470koni m.in. na rolce z tym rs3 /rs6.... teraz z wylaczona trakcja i przy zmienianiu biegów przy 6tys a nie do odciny to dopiero zapier.... :cool2: doszło 50koni ,rs3 byłby obecnie bez szans ;)

Pomiary przed pompą 470koni : 100-200 8,3 200-250 8,7

Po pompie 520koni: 100-200 7,5 200-250 7,2

Na drodze jest przepaść w osiagach ;)

Udało się dziś wybrać na hamownie Jestem zadowolony bo jest coś jak M4 stage1 bez ruszania turbo wynik to 520koni i 746Nm

Mody: downpipe, pompa hpfp z m340i, program

xjtb2szsj63g.jpg

8s7vsdogys84.jpg

fftmlch0owcn.jpg

Opublikowano

0-100 nie mierzyłem bo przy rwd średnio sens powtarzalne 4,2-4,4 z xdrive znajomy ma 3,2 za to pozniej troche wolniej

Nie sprzedaje ,w ogłoszeniach nie ma jej juz chyba że by ktoś mi złożył dobra oferte to bym sie mogl zastanowic hehe

Ciężko by było o auto w tym budżecie świeży rocznik mocne ekonomiczne i bezawaryjne. Kiedyś pewnie będzie //M ale to już inny pieniądz , a do m3e92 nie chce wracać bo jednak co nowsza gablota to nowsza :)

Opublikowano

Jest grubo, srogo tak jak mówicie i heble potrzebne do tej mocy , profesor cypisek pracuje nad zestawem dla mnie ;)

340i nabija sobie spokojnie kilometry, ostatnio przy przebiegu 75tys km wpadły profilaktycznie nowe świece OEM z m340i o oznaczeniu NGK SILZKGR8C8S z przerwą 0,5mm, polecane dla B58 z podniesiona mocą. Oryginalnie w B58 miałem Championy które ponoć są średniej jakości. Wymiana świec w Hypertech wraz z dokładnym przeglądem auta- wszystko w porządku mozna jezdzic dalej :)

Minęło 8tys od ostatniej wymiany oleju więc nowa oliwa Millers CFS 5W40 + filtry zamówione i za jakies 2-3tys km wymiana

Poza tym jak to u mnie czasem jakieś spoty z M4 M5, przypadkowy spocik również z młodszą siostrą rocznik 2020 m340i , kierowca jak się okazało... to 19latek :)

49xsx0z4g41z.jpg

77rmb5xiziz9.jpg

0ba30q7g07qj.jpg

Opublikowano
Petarda

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mała zapowiedź tego co dzieje się z autem

Kompletne heble z M4 po przebiegu 20tys km z emki Mariusza czerwony330d muszę przyznać że są w stanie igiełka tarcze przód mają 30,07 mm (nowe z ASO 30mm) a tył 23,87mm (nowe 24mm)

Tarcze przód 380mm, tył 370mm - u mnie ori siedziały 340/330mm + inne zaciski. Do seryjnej mocy 340/330 pewnie starczaja, do 500+ niezbyt

Obecnie piotres pracuje nad montażem

Adaptery kupiłem od cypisek21

Do tego przewody w stalowym oplocie HEL + płyn hamulcowy ATE o podwyższonej temp.

Także kilka osób z tego forum pracuje nad tym żeby auto bezpiecznie hamowało za co wszystkim jestem wdzięczny i dziękuję :modlitwa:

Jest czym jechać ,teraz bedzie czym hamować , lepiej późno niż wcale :)

4dpfelmcpwzq.jpg

bbsnjtptras0.jpg

n6dy7eje76lw.jpg

yn5z9qzpq0o2.jpg

u3qzd3wet0bi.jpg

oqvi3iopztth.jpg

20n50sdvhuse.jpg

A było szaro i smutno... 340mm przód 330m tył

k67395e1qhpg.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedyne co mogę napisać in plus 100% :cool2:
male-bmw-2.png
Opublikowano

No czekam na zdjęcia... Ale myślę że będzie lepiej hamowac :)

Niektóre 18 też to mieszcza.

Opublikowano
Teraz będzie jechać i hamować, a do tego jeszcze pięknie wyglądać :cool2:
Opublikowano

Dzięki wszystkim za pozytywne komentarze, poza podniesieniem mocy zmiana hamulców na te z Mariusza M4 to druga modyfikacja która mnie tak mocno cieszy: w koncu jest bezpiecznie jak i wygląd auta też na plus :)

Powiem krótko: jest żyleta, wcześniej przy hamowaniu z wyższych prędkości to była walka o życie (a w ostatnim czasie nawet z predkosci 120-140km/h ale to już pewnie przez zużyte tarcze) .....kierownica biła jak szalona. Teraz nie ma takiej opcji, auto po prostu staje dęba w porównaniu do seryjnych hamulcy 340i bez jakichkolwiek wibracji na kierownicy

Dziękuje :

Mariuszowi czerwony330d za sprzedanie mi pewnego zestawu z symbolicznym przebiegiem :cool2:

Bartkowi cypisek21 za adaptery i różne informacje :cool2:

Piotrkowi piotres za pedantyczne podejście do tematu montażu hamulców :cool2:

A tak to siadło...

PRZED ...ori hamulce 340mm przód 330mm tył

cpywzly9daqt.jpg

PO 380mm przód 370mm tył... zdjecia może tak nie oddaja tego co jest na żywo ale coś tam widać jak się je powiększy :)

gvgals8g5nze.jpg

j7bwp3brpgxk.jpg

Opublikowano

Jak kliknie się w lewym gornym rogu to zdjecia sie powiekszaja i zdecydowanie lepiej widać :cool2:

A tam to kolega akurat za potrzebą postanowił się odlać pod płotem :lol:

Widze ze też zakupiles 340tke, jakas galeria bedzie ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Powinieneś założyć bloga albo kanał na youtube i nagrywać te modyfikacje/zmiany :D

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.