Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu masz wyliczenia na tył: https://www.willtheyfit.com/index.php?width=255&aspect=35&diameter=19&wheelwidth=9.5&offset=40&width2=265&aspect2=35&wheel_size=19&wheel_width=10&offset2=40

Compared to your existing wheel, this new wheel will have an inner rim which is 6.4mm closer to the suspension strut. The outer rim will poke out 6.4mm more than before.

Tu masz wyliczenia na przód: https://www.willtheyfit.com/index.php?width=225&aspect=40&diameter=19&wheelwidth=8.5&offset=35&width2=225&aspect2=40&wheel_size=19&wheel_width=9&offset2=29

Compared to your existing wheel, this new wheel will have an inner rim which is 0.4mm closer to the suspension strut. The outer rim will poke out 12.4mm more than before.
  • Odpowiedzi 455
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzięki wszystkim za podpowiedzi

Po przemyśleniu za i przeciw zostane przy ZP01 bo raz że w sumie pasują do auta, a dwa że zp01 ma i tak sporo bo 9,5cala a 437m to 10cali i obawiam się że te 6,5mm bardziej na zewnątrz mogłoby przycierać na wiekszych nierównościach.

Już przy zmianie opony z 255 na 265 jest na styk, na pokład wpadły sprawdzone w boju nówki Michelin 4S ;)

Nie wiem niby 10mm ale optyczna różnica między tymi oponami jest znaczna

Czyli ostatecznie mam zestaw 265/35/19 i 225/40/19 (fabryczne rozmiary opon tyle że fabryka zaleca na tył 255)

5y8kccy04tl9.jpg

Pojeździłem troche wczoraj i nic nie obciera, ale to już jest tak na styk... także jakby kogoś ciekawiło to w e92 jest wiecej miejsca w nadkolu , można tam spokojnie bez dystansu 275 wpakować a do f30 265 to jest max

g47vz0etj0rx.jpg

A to mała zapowiedź dalszych modów mojego wozu ;)

bpxvp536r771.jpg

Opublikowano

Tak, zostałem przy ZP01

W miedzyczasie mogłem przetestować nowe opony w +15 przy okazji wypadu po bułki , jest poprawa seryjna m4 robi około 12,3-12,5 :)

xgw3p2nyb6m6.png

t9xxaixbfww9.png

8n7orzs0rt5p.png

76ps6vyaor46.png

Opublikowano

Pykło dziś 20tys przejechane w 340i i z ciekawości podejrzałem, myśle że jak na 470konna benzyne robiąca 100-200 w 8sekund takie spalanie z ostatnich 6tys km bez oszczędzania to całkiem zacny wynik , fura przyjazna dla kieszeni :8)

v0kwlzg5naxm.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Moderatorzy
Opublikowano
Średnia prędkość i wszystko jasne. Przy jeździe miejskiej była by mniejsza o polowe a spalanie 15.
Opublikowano

Mieszkam w Wawie więc na codzien w duzym stopniu jest to jazda miejska, moze nie korki ale typowo swiatla hamowanie ruszanie itd jak najbardziej +trasy

Dla porównania e92 335is brało mi 14l w mieszanym a 335d 9l ,miejsce zamieszkania czy trasy nie zmieniły się ;)

Jak na benzyne spodziewałem sie wiekszego spalania coś jak w isie a tu 11l miła niespodzianka

• Moderatorzy
Opublikowano

Spalanie bardzo przyjemne ale nie jest ono z jazdy „bez oszczędzania” :)

Skasuj wskazanie, daj ognia i wtedy będzie zupełnie inne, chociaż wciąż uczciwe jak na tą moc. B58 bardzo udany silnik. Co ciekawe te same tłoki są w b48 :8)

Opublikowano

Mój szwagier miał 7 lat X5 3.0D, był właścicielem od nowości. Spalanie 6l/100km, pierwsze klocki hamulcowe wymienił przy 90000km :) a opony miał do końca na których X5 wyjechało z fabryki, jak sprzedawał auto to miało 160k km przebiegu :mrgreen:

Zrobił wiele kursów ecodrivingu. Teraz kupił nowe X5 za 450k PLN i mówi że jeszcze mniej mu qwa pali :mrgreen: Da się ? no da się :mrgreen:

Jak mu mówie że mi pali 10l/100km to on mi nie wierzy :duh:

Kiedyś jechałem z nim S1 do Częstochowy i ciężarówki go wyprzedzały, to byłą niezapomniana podróż :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

Korzystam z mocy odpowiednio, nie po to podnosilem moc żeby jechać jak sierota i nie ma co porównwac do lestera szwagra x5 :) gdybym tak jezdzil to srednie byłoby 7literków a nie 11

Przy pałowaniu to i 20l można zrobić, choc np w takim m5 to i z 50litrów górnej granicy nie ma :D

Bardziej chodziło mi o realne spalanie z kilku tys km i porównanie z autami które do tej pory miałem.

W 335is 14-15l mieszany , teraz 11 , w 335d 9l i za każdym razem ten sam styl jazdy czyli normalny + gdy jest możliwość zabawa , każde z tych aut dawało przyjemność na codzien inaczej kupiłbym 320d i ecodziadkował , znam zawodników co w 320d tocza się zeby 4l im paliło i sie tym chwalą przy wodce :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hehe z tym 118d to poleciałeś, sprawdziłem z ciekawosci w trasie dluzszej bo jechałem i tak w jedna strone na plaskim przy 160 palił 11l a w drugą 8l (oba na płaskim)...w zależności od wiatru, wiatr ma ogromny wplyw na spalanie przy wiekszej V na autostradzie ;)

Wymieniłem dziś lewą lampe LED w klapie bo przestała świecić

Przed

1pa149i11rfv.jpg

Po

0rfyjt5034o1.jpg

W niedługim czasie pewnie pora na wymiane oleju z miską w skrzyni bo na liczniku 71 tys km....i na dniach inny ciekawy mod ale o tym niebawem :norty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedyś jechałem z nim S1 do Częstochowy i ciężarówki go wyprzedzały, to byłą niezapomniana podróż :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: faktycznie dużo kursów ecodriving twój szwagier skończył i opanował do perfekcji, jeszcze kilka osób z forum tez tak upalało swego czasu... :mrgreen: 6/100 z budzika nie zchodziło....

Opublikowano
Przecież takich aut nie kupuje się dla robienia wyników w spalaniu? :duh:
Opublikowano

Chłopaki tak 340tka robi ecodriving ;)

W drodze do Hamburga napotkałem mocniejsze auta RS6 760HP poza zasięgiem :norty: i RS3 2019r stage2 515HP /665Nm

Teoretycznie rs3 moc/masa na jej korzyść i miało połknąć 340i bez bólu ale bmw sie obroniło , bez wchodzenia w szczegóły można powiedzieć że mamy remis 2-2

Głośniczki na maxa i delektujcie się rasowym dźwiękiem rs3

Opublikowano

Pokaż spalanie po tym wieczorze :P :P

Ta C6, to jak samolot :cool2:

Opublikowano

W tym filmie jak dla mnie emocje jak na grzybobraniu. Nigdy nie złapie tego tematu ;)

co nie zmienia faktu że bardzo szybki. Extra.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.