Skocz do zawartości

F30 340i Vaporr

Vaporr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 455
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Vaporr, na jakie obecnie zmieniłeś obony ? Przy mocy prawie 500 km zakładasz koła jak do m3 245 przód 265 tył ?

Nie... mam seryjne 255 tył 235 przód Michelin Pilot Sport 4S

dawaj Kamil na Narodowy na 19 ,mazda też fajny wóz :D

25 stopni nocą ale trzeba przestesować czy program działa poprawnie ;)

https://www.youtube.com/watch?v=gB9GP4jXI3o

Przepraszam, ale niewyrobiłem się dziś.

Szwagier dom buduje i cały dzień na działce...

Teraz to i tak już po zabawie, więc piję piwko :wink:

Wrzuć jakieś fotki ze spotkania :mrgreen:

Edit:

Po filmie widać, że jednak dobra decyzja z naprawą 340i :cool2:

Wiem jak jest, czasu na wszystko brak ale na drugi raz nie czaj sie tylko odpalaj te Italie i wyprowadz z garażu ;)

Decyzja dobra- udało się sprawnie naprawić i coś tam jedzie a zdjęcia już niżej wrzucam

B58 jest kotem :twisted:

Jest kocurkiem, kotem będzie zakuty motor S58 na bazie B58 w nowej m3 :twisted:

Ale tak czytałem że blok silnika jest mocny i na 550koni już B58 robią niczym obecne S55 po mapie

Potwierdzam, ciężko dogonić tą 340 :D

No bo wiesz... to jest 340i czyli 4litry biturbo :D

Poniżej fotki

BMK M6

czerwony330d vel Venom M4

Vaporr 340i

popkas 335is czarna

kiler06 335i czarna

i biała 335is

Dzięki wszystkim za spotkanie i nocne obloty :D

v94f0g3ae4z3.jpg

vcvh1lnbdnvf.jpg

Jacek, dobrze się stało że zdecydowałeś się auto naprawić :cool2:

Spotkanie naprawdę udane i czekam kiedy Waszą obecnością zaszczycicie na Śląska a jakieś zamczysko i grill się ogarnie tylko trzeba konkretnie wszystko ustalić i mogę podziałać s tym kierunku.

Dziękuje za spota, szkoda że taki krótki:/

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Jacek, dobrze się stało że zdecydowałeś się auto naprawić :cool2:

Spotkanie naprawdę udane i czekam kiedy Waszą obecnością zaszczycicie na Śląska a jakieś zamczysko i grill się ogarnie tylko trzeba konkretnie wszystko ustalić i mogę podziałać s tym kierunku.

Dziękuje za spota, szkoda że taki krótki:/

Proponuje jakiś weekend w październiku ustalić zaproponować u Ciebie jako organizatora w wątku i niech się wpisują chętni na liste :)

Również dzięki za spota :cool2:

Tymczasem ja dalej spotuję.... tym razem z większym bratem G30 530i w tym samym kolorku Mediterranean blue :mrgreen:

l0919r8anttg.jpg

ih8wz1arsccg.jpg

No a tu dobrze znane mi miejsce, dobrze że wszystko dobrze się skończyło :)

gu4k7y8fackk.jpg

340i po sofcie i DP coś tam jedzie... pomiar w 22 stopniach, kierowca 100 kg na autoryzowanym płaskim pasie startowym niemieckiej autostrady ;) Były 4 pomiary 100-200 i zawsze 9,1-9,2

Lekko wilgotna nawierzchnia nie pozwalała na zbyt dobry start przy RWD,z procedury nawet gorzej niż "po mojemu" :mrgreen:

Dla porównania w marcu w 0stopniach i i z lżejszym kierowcą było 8,8 / 4,3 no i bieżnika było wtedy troche wiecej :D

aha, hamowania z 2+ nie polecam na seryjnych hamulcach ... natomiast na codzień nie latam z dużymi prędkościami więc nadążają ale jak ktoś chce ostro jeździć to niech o tym pomyśli co by się hamulce niezagotowały

w1bon7k7qgaw.jpg

eauxhqovhkw7.jpg

88akm9ytouu6.jpg

Lunch control smakuje najlepiej na zimnym silniku :norty:

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Lunch control smakuje najlepiej na zimnym silniku :norty:

A nie wiem, ja zawsze pierwsze 10km jade delikatnie :)

Była okazja złapać się w Niemczech z kolegi m5 507ps ....do 2,20 auta jadą identycznie, powyżej tej prędkości 5litrów wolnossące pokazuje wyższość zgodnie z przypuszczeniami ale i tak byłem zaskoczony że do 2,20 się będę trzymać :)

https://youtu.be/pIDf27Ln1SY

https://youtu.be/995RJn0RpgQ

Jako motocrossowiec nigdy w życiu nie ogarne tego onanizowania się jechaniem po prostej drodze... nuda na Max.

hehe , dla mnie akurat świadomość że cywilna trojka po chipie jedzie jak m5 e60 to jest pewna satysfakcja że auto podaje dobrze :cool2: gdyby tak nie było to kupiłbym za połowe cene 340i 318i.... do tego dochodzi troche adrenalinki,dzwiek wydechów i spore prędkości z ktorymi na codzien sie nie lata... autem nie jeżdżę na torze tylko na codzień i takie sytuacje jak z tą m5 to sporadyczna sytuacja wiec jak juz sie trafila to nagranie powstalo ;)

Policja i prokuratura została już powiadomiona.

Nie kasuj nagrań :norty:

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Gdybyś chcial do f30 swojej włożyć przód z m4 to zapraszam mam adaptery :twisted: może i tyl niedługo opanuje. :shock:

Gdybyś chcial do f30 swojej włożyć przód z m4 to zapraszam mam adaptery :twisted: może i tyl niedługo opanuje. :shock:

Dziekuje cypisek21 ale raczej nie lubie takich zabiegów, jak już to wolałbym po prostu m3/m4 LCI San Marino Blue lub Sakhir Orange nabyć w przyszłości ;)

Biorę pod uwagę sprzedaż auta a poniżej zdj z wczoraj :

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-seria-3-f30-340i-lci-450km-mpakiet-head-up-led-harmankardon-ID6CuYuR.html

aeeef2p3fvlh.jpg

889egbn4ppu8.jpg

3vaxxqcfzx14.jpg

sgync4fbeioy.jpg

rdqyls8uwm7c.jpg

hkk22mo9omix.jpg

li1kiom7nh30.jpg

rsqqx5yekwnz.jpg

knmq3xyn2gk2.jpg

rb4fu9czgref.jpg

hnyegsaoqqt1.jpg

m88ay5niz7gu.jpg

bn400a3in7yp.jpg

nem4df72r7dg.jpg

b8yssitn3s90.jpg

01181kfjfir2.jpg

7xfrkawankj3.jpg

Oli222 prosze Cie Ty dalej tu na forum bawisz w "życzliwego" detektywa który odzywa się zawsze jak ktoś sprzedaje auto z forum?

Auto jeździ normalnie i nie wystawiłem go na sprzedaż bo coś..... tylko po prostu taką podjąłem decyzje i daruj sobie trollowanie bo nie mam ochoty na dyskusje z Tobą i dziwne komentarze z czapy, dziekuje :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Coś Ty taki elektryczny się zrobił, mam nadzieje ze szybko sie sprzeda i bedzie cieszył nowego własciciela :cool2: a tobie więcej luzu życze :cool2: wiadomo, auto się znudziło wiec czas na inne :cool2:

heh no faktycznie może zle zrozumiałem Twojego posta, sorry :)

Na sprzedaży nie zależy mi za bardzo, banan na twarzy gości przy każdym zejściu do garażu ,odpaleniu i każdym przejechanym km.... czarne felgi mega mi pasuja do tego auta, myśle jeszcze o czarnych szybach wszędzie taki cichy bandyta by był :8)

Wczoraj był mały spocik pod Monachium gdzie mogłem pożyczyć od kolegi dragy.

Na razie kilka przejazdów na lekko wilgotnym asfalcie więc coś tam pewnie jeszcze do poprawy pobawie sie bo mam na kilka dni :P Fajne w tym dragy że jest miarodajne jak RL bo tak samo mierzy z GPS, a nawet bym powiedział że bardziej bo przy spadku lub pod górke powyżej 1% wynik jest odrzucany.

A nie że ktoś mierzy z Kasprowego 10% spadek a potem wrzuca sam screen RL z wyśrubowanymi wynikami ;)

Powtarzalne wszystkie pomiary 9,2- 9,4

do setki 4,2-4,9 zależy jak sklei do asfaltu ,myślę ze na suchym przy idealnym sklejeniu 3,xx jest realne ale kompletnie niepowtarzalne, w końcu to nie Xdrive :rotfl:

Na ost foto kolegi e92 335is MHD Stage 2+ DP, IC Wagnera, moc nieznana 4xx szybkie i bardzo fajne auto ,w obecnych warunkach robi 9,6-9,8... te 0,4s na drodze różnica jest widoczna na korzyść 340i ale delikatnie...jak is ruszy pierwszy to dochodze ale powoli, przepaści nie ma także pomodzone N54 z DCT robi robote :ok:

Inny kolega z e92 335i LCI N55 po samym programie robi 11,5 s natomiast w planach obaj mają hybrydowe turbiny i te wyniki powinni znacznie poprawić :)

s7509tcv03xq.png

0spps0byrkmh.png

g3ow9t41ewml.png

rhk1che2fssx.png

p89zbh9neey5.png

74s7mfyyaxzb.png

n8lbkaa3wuvv.jpg

kilka pomiarów z Dragy

1/4mili 12,2 przy 190km/h i 4,3 do 100 :P

9s 100-200

li3wd22evbsa.png

m2l1qpmzfeqf.png

8nbp3iyoqnk9.png

qexu68f46cib.png

xbnohdsacxgs.jpg

i wskaźniki, ciekawe że przy normalnej zwykłej jeździe to 100koni nie przekraczało nawet ,na co komu więcej mocy do normalnej jazdy :wink:

• 2 tygodnie później...

Auto dzielnie pokonuje dalsze kilometry , obecny przebieg niecałe 59tys km

Z ciekawości zrobiłem sobie testy spalania :D minimalne 6l wlekąc się 80 drogami krajowymi, tempomat 160km/h 9litrów zabawa 20+ , mieszany z 2500 km 11,4l

dla 335d 380ps mieszany był 9l, 335is 440koni 14l przy tym samym stylu jazdy więc jak dla mnie spalanie w tym aucie jest zupełnie OK jak na te moc i benzyne

a4pz0643siq7.jpg

jnm2yji67u4s.jpg

e1m5vn782g0a.jpg

51,2 km/h to dość wysoka średnia dlatego tylko 11l spalanie, ze średniej po mieści w okolicach 25km ( bo tak to w dużym mieście niestety średnia wygląda) to pewnie by z 16l było...

Spalanie przy 160km/h na tempomacie 9l to całkiem możliwe bo 2.0d pali przy takim ustawieniu niecałe 7l

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.