Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z bmw, mianowicie wyskakuje mi błąd związany z aktywnym układem kierowniczym sporadycznie wyskakuje kontrolka i na wyświetlaczu. Tylko przy ruchach kierownicą. Na wyświetlaczu pisze :

"BŁĄD UKŁADU ACTIVE STEERI

Zmienione zachowaniu układu kierowniczego.kierownica może być przestawiona o kąt. Możliwa dalsza podróż"

Prosze o pomoc co to może być. Pozdrawiam

Opublikowano
przyczyn może być kilka , od przerwanej wiązki , po uszkodzone czujniki na maglownicy , uszkodzony sterownik , wytarte szczotki w module kierownicy. Podstawą jest odczytanie błędów przy pomocy komputera to może zawęzić poszukiwania przyczyny.
Opublikowano
Sterownik jakiś czas temu był wymieniony na nowy był spokój aż tu nagle znowu. Dobra postaram się podłączyć pod komputer zobaczę jakie są błędy. Dzięki za pomoc
Opublikowano
Kasowanie tego błędu to raz w lewo raz w prawo kierownicą do końca i później czynność powtórzyć i zgasić. U mnie po odłączeniu akumulatora tak mam zawsze i tak to resetuje.
Opublikowano
Czyli mówisz żeby przekręcić kierownicą do oporu w prawo i lewo zgasic i jeszcze raz to zrobić tak? I wtedy zgasic silnik czy już jechać?
Opublikowano
Jeśli nic poważnego zawracanie na trzy powinno pomóc.System sam się skalibruje :D Potem ustaw kierownicę na wprost - wyłącz i uruchom ponownie silnik.Powinno pomóc .
Opublikowano
Dwa razy w lewo do oporu, dwa razy w prawo do oporu, zgasić, zapalić i ikona na desce powinna zniknąć. U mnie to zawsze działa (po odłączeniu akumulatora się pojawia.)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przyszła zima i coroczne problemy na forum odżywaja :mrgreen:

Najpierw skrecasz na Max w lewo później w prawo.

Wylaczasz silnik i wlaczasz.

Jeśli to nie pomoże to kompem trzeba zrobić inicjacjie.

Temat zamykam. Proszę korzystać z istniejących już tematów.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.