Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bmw E60 525d 2006 r.Witam. Mam trzy błędy których nie mogę usunąć dotyczą ibs, alternatora i sterownika świec żarowych. Doczytałem się że są na jednej linii a te błędy wynikają z braku komunikacji z dde. Mam pytanie czy te błędy wpływają na pracę tych elementów których dotyczą błędy? Dodam że ibs jest napewno sprawny robiłem podmianę na innym aucie a ładowanie ma ok 14,2-14,4 . Czasem auto rozładuje Aku, ale nie po nocy auto usypia normalnie. Problem jest jak długo maska podniesiona albo ostatnio córka bawiła się w aucie i kilkakrotnie wchodziła do auta i wychodziła to już musiałem odpalić z kabli. Po odpaleniu auto pali normalnie. Wygląda na to że takie wsiadanie do auta wzbudza go i przez to rozładuje aku. Czy jest sens odpiąć napędy CD i DVD? Z góry dzięki za podpowiedzi. Pzdr.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Daj kody błędów, na początek odołącz IBS. To on może pożerać prąd.

Błąd świec to zazwyczaj sterownik ale najpierw sprawdź świece multimetrem.

Z alternatorem chodzi o regulator?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

4477, 44E2, 4203 , z odłączonym ibs też próbowałem. Auto usypia, Aku pada jak coś się robi przy aucie.

Regulator napięcia i alternator w porządku tak twierdzi alelktryk, robił pomiary i uważa że napięcie jest ok, skokowy napięcia nie ma .

Do tej pory z tego co piszą na forach najczęściej pada aku jak auto stoi zamknięte i nie usypia. U mnie może stać i tydzień i nie ma peobleyz odpalaniem.

Opublikowano

Witam :) Błąd 4477 to intelligent battery sensor czyli IBS, przez niepoprawne ładowanie wyczerpuje się akumlator :)

Na początek proponuje zmienić IBS lub cała kleme minusową , możesz sie odezwać na pw to cos poradzimy :)

Jeśli chodzi o świece to najczęściej sterownik ;)