Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prosze mi wyjaśnić . Kupiłen uzywaną lampę , bo moja paruje i po przełożeniu gratów od mojej do zakupionej lampy, lampa nie świeci. Mechanik stierdził, że coś nie tak z tą lampą . Po powrotnym przełożeniu gratów do mojej lampy , moja świeci . Czy lampa sama w sobie może byc zepsuta , czy to nieudolnośc mechanika ,choć ten warsztat zajmuje sie tylko takimi samochodami

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

Prosze mi wyjaśnić . Kupiłen uzywaną lampę , bo moja paruje i po przełożeniu gratów od mojej do zakupionej lampy, lampa nie świeci. Mechanik stierdził, że coś nie tak z tą lampą . Po powrotnym przełożeniu gratów do mojej lampy , moja świeci . Czy lampa sama w sobie może byc zepsuta , czy to nieudolnośc mechanika ,choć ten warsztat zajmuje sie tylko takimi samochodami

Powinna świecić.

A nowa nie paruje?

Bo mi paruje stara, kupiłem nową i też paruje.

Szału dostaje

Opublikowano
Wiem ,że przy wymianie lampy trzeba kupić w bmw zestaw do uszczelnienia , może tam masz problem
Opublikowano
Zestaw do uszczelnienia? Chodzi Ci o uszczelnienie tylnych klapek, które sa od strony blotnika?

Tak

Opublikowano
A to możecie jaśniej?

Chodzi o tą leguminke do modułów?

Nie znam się , mechanik powiedział zestaw uszczelniający do lamp ,a co miał na myśli ?

Opublikowano
Stara uszkodzoną, one są na giełdzie i leżą, w środku w lampie uszkadza się elektronika, z tego za granicy handlarze przyworza tutaj, i sprzedawaja za miliony,...

Czyli jest w lampie co się zepsuć i kupowanie używanych to czysta loteria ? . Można je jednak naprawić? .Kupiłem jedną i nie zaświeciła , odesłałem .Kupiłem drugą i nie wiem czy zaświeci więc dla tego pytam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Loteria

Jak się nie ma wiedzy to loteria - zgadzam się.

Ale jak kupisz to co trzeba to będzie OK pod warunkiem że ktoś nie sprzeda uszkodzonej, a w Polsce niestety szacunku brakuje.

Opublikowano
Loteria

Ale jak kupisz to co trzeba to będzie OK pod warunkiem że ktoś nie sprzeda uszkodzonej, a w Polsce niestety szacunku brakuje.

Trzeba mieć fachową wiedzę ,czy wystarczy wiedziec na co zwrócić uwagę

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Loteria

Trzeba mieć fachową wiedzę ,czy wystarczy wiedziec na co zwrócić uwagę

Musi pasować model lampy i najlepiej jakby front nie był wymieniany a reflektor nie naprawiany.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam potrzebuję pomocy kupiłem uszkodzone BMW F10 gość kupił dobre lampy bixenon jedna swieci druga nie mechanik mówił że prąd do prawej lampy nie dochodzi moze być spalony bezpiecznik? Który proszę o pomoc