Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Dzisiaj odkryłem że w bazowych LEDach przednich wewnętrzne soczewki to chyba tylko atrapa aby ringi były :)

Tam sie nic nigdy nie zaświeci ??? Powiem że lipa :) , można było to jakoś zaprojektować inaczej.

pozdr

Opublikowano

Ale jak inaczej?

Jak się ma świecić, to trzeba dopłacić, takie prawa rynku... A te "ślepaki" były już i w E60 i w F10

• Moderatorzy
Opublikowano
W f30 tez tak mam mimo najlepszych dostępnych reflektorów :roll:
Opublikowano

No ale na zdjęciach to raczej widać, jak coś świeci, a nie, jak nie świeci :lol:

Chodzi o to, że w reflektorze są dwie (czyli podwójne - jak to w BMW) soczewki, ale w niektórych modelach światło (w tym wypadku mijania lub/oraz długie) jest emitowane tylko przez jedną, druga jest atrapą i tylko tzw. ring (aureolka) świeci wokół niej.

Ciebie - jak widzę po awatarze - ta kwestia nie dotyczy, bo adaptacyjne LED-y w G30 mają zupełnie inną konstrukcję (w sumie bodajże 8 elementów emituje w nich światło).

Opublikowano
To samo widziałem w X5kach i też się zastanawiałem czemu tak a nie pełne ledy.
Opublikowano
Najwyraźniej byłoby zbyt mało chętnych dopłacić do full LED gdyby świeciły 2 soczewki. Skoro mała rożnica to po co przepłacać :mrgreen:
Opublikowano
W G30 nie ma ksenonów.

Rzeczywiście, mój błąd, zmylił mnie ten żarówkowy kierunkowskaz, w f10 po lifcie i f15 podstawowe światła były biksenonami i miały właśnie taki kierunek i były podobne z wyglądu. Swoją drogą instalowanie żarówki w kierunkowskazie w samochodzie za takie pieniądze można uznać jedynie za niesmaczny żart