Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pozbyłem się jednego z dwóch katalizatorów, nie ten główny tylko drugi „wolny”. Po przejechaniu 150km wszystko było w porzadku, gdy nagle zaczęły mi falować obroty i nierówno chodzic. Pokazał się tez błąd check engine i widnieje do dziś. Po przejechaniu dosłownie dwóch kilometrów katalizator robi się czerwony z przegrzania i zaczyna strzelać przy dodaniu gazu. Byłem na diagnostyce w BMW i komputer pokazał błędy wypadania zapłonow ze wszystkich cylindrów i „zbyt bogata mieszanka paliwa”. Zalecili mi wgranie na nowo mapy silnika i zwiększenie mocy żeby przepustowość była w porzadku. Jak myślicie? Może coś doradzicie?

Z góry dziekuje!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.

Pozbyłem się jednego z dwóch katalizatorów, nie ten główny tylko drugi „wolny”. Po przejechaniu 150km wszystko było w porzadku, gdy nagle zaczęły mi falować obroty i nierówno chodzic. Pokazał się tez błąd check engine i widnieje do dziś. Po przejechaniu dosłownie dwóch kilometrów katalizator robi się czerwony z przegrzania i zaczyna strzelać przy dodaniu gazu. Byłem na diagnostyce w BMW i komputer pokazał błędy wypadania zapłonow ze wszystkich cylindrów i „zbyt bogata mieszanka paliwa”. Zalecili mi wgranie na nowo mapy silnika i zwiększenie mocy żeby przepustowość była w porzadku. Jak myślicie? Może coś doradzicie?

Z góry dziekuje!

wypierd...lic ten kat i zakodowac auto na euro2

Opublikowano
dobrze że wychodzi nowy model bmw 3

[*] BMW F30

Wypie......ić DPF, założyć chińskie opony, dokleić zderzaki z allgero m pakiet, okleić dach, itd rzeźba, wszędzie rzeźba... :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Tylko po co bez sensu cytujecie? Tak trudno wcisnąć przycisk Odpowiedz? :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :duh: :duh: :duh:

Kolego załóż tego kata na miejsce i po sprawie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wypie......ić DPF, założyć chińskie opony, dokleić zderzaki z allgero m pakiet, okleić dach, itd rzeźba, wszędzie rzeźba... :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

przez producenta jest przewidziana opcja bez katalizatora euro 2 samochodu z benzynowym silnikiem w opcjach sterownika - zastanów się nad tym , dlaczego niemcy to zrobili ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.