Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest problem na komputerze nie wykazuje żadnych błędów. Inspekcja pokazuje CCID 50 i CCID 236 na desce świeci się abs i system kontroli trakcji.

Nie zauważyłem zaniku mocy w sumie auto prowadzi się normalnie. Ktoś coś ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co to za komputer był? :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Inspekcja pokazuje CCID 50 i CCID 236 na desce świeci się abs i system kontroli trakcji.

CC-ID 50 – Tyre Monitoring Failure

CC-ID 50 – Runflat Indicator Failed

CC-ID 236 – Brake and Stability Systems Failure

BMW CC-ID codes fault and warning messages

http://mr-fix.info/bmw-cc-id-codes-fault-warning-messages/

ID-Code der Check-Control-Meldung

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjZudXMppzfAhXRYlAKHaK9AWkQFjAAegQICRAC&url=https%3A%2F%2Fwww.motor-talk.de%2Fforum%2Faktion%2FAttachment.html%3FattachmentId%3D681763&usg=AOvVaw06H9QkS2PT_gl7gTEkrtg8

Pozdrawiam Andrzej
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Potrzebuję pomocy. W dniu wczorajszym moja BMW e87 2005 rok 116i 115KM odmówiła posłuszeństwa i przestała palić.

Jak do tego doszło? Otóż przestawiłem samochód na podwórku w cień zgasiłem go i tak zostawiłem. Nic się nie działo wcześniej. Żadnych komunikatów. Następnie po dwóch godzinach chciałem zapalić samochód a on kręci ale nie zapala. Pojawiły się też komunikaty o kodach CC-ID 35, 167 i 50. Zacząłem więc szukać przyczyny. Odłączyłem akumulator, zdjąłem koła przednie sprawdziłem klocki hamulcowe, zajrzałem do pompy ABS odłączyłem wtyczkę od niej i znów wpiąłem, sprawdziłem bezpieczniki i nic. Jedyna zmiana to taka, że tamte komunikaty znikły a teraz pojawiły się CC-ID 236 i 50 i tak zostało. Mimo ponownej próby zapalenia nic to nie dało. Silnik kręci po wciśnięciu START ale nie odpala i dalej pojawiają się te błędy. Czy może ktoś coś pomóc lub podpowiedzieć. Z góry dziękuję

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź w ukrytym menu czy podczas rozruchu widać zmianę obrotów silnika a poza tym warto podpiąć komputer.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
I już wszystko jasne. Faktycznie bez kompa ani rusz. Okazało się wczoraj w serwisie że padł czujnik położenia wałka. Dzis dzwoniłem i już pali więc becia będzie do odbioru.