Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Czy wypalanie/dopalanie DPF przez wymuszenie tego komputerowo ma jakiś negatywny wpływ na olej , jestem po serwisie wlasnie I nie pomyślałem o tym przed I nie mam pewności.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej

Czy wypalanie/dopalanie DPF przez wymuszenie tego komputerowo ma jakiś negatywny wpływ na olej , jestem po serwisie wlasnie I nie pomyślałem o tym przed I nie mam pewności.

Jeśli było to na miejscu a nie w ruchu to z pewnoscia.

Renault w takich sytuacjach wymaga wymiany oleju.

Opublikowano

Czy takie wymuszanie dopalania dpf z komputerem dopali go bardziej czy nie ma różnicy od takiej procedury ktora uruchamia się sama

Czyli mogę jechać w trasę i w trasie wymusić przez komputer dopalanie dpf zamiast w miejscu ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czemu sam się nie wypala ? Jeździsz tylko po mieście ? Jeżeli układ jest sprawny sam się musi wypalić.
Krzysztof
Opublikowano
A czemu sam się nie wypala ? Jeździsz tylko po mieście ? Jeżeli układ jest sprawny sam się musi wypalić.

Dopala się, tylko nie mam pewności czy takie dopalanie wymuszane nie dopali go bardziej , i też chcial bym na przyszłość wiedzieć jak to jest