Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Partnerzy klubu
Opublikowano
W dniu 22.10.2024 o 11:21, Spalona E60 napisał(a):

Czy to znaczy że wtedy do dołożenia jest sam moduł a ekran zostaje ten sam, czy ekran też trzeba wymienić jeśli jest mały a android obsługuje tylko dużą navi? 

Jak chcesz tylko android auto to ekran zostaje, zobacz link ponizej

Jak chcesz duzy ekran z systemem android to link ponizej

@tkucera77

Dziękujemy za wizytę 👍

Opublikowano
9 godzin temu, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

Jak chcesz duzy ekran z systemem android to link ponizej

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak z jakością dźwięku? Wiadomo że w bmw mini jack niestety jest średniej jakości i nie raz przez adaptery bluetooth/fale radiowe jest lepsza jakoś dźwięku. Czy dodając samego android auto, jakość dźwięku jest pogorszona? Czy wybierając system z dotykowym ekranem jakoś będzie lepsza, czy też jest dźwięk przez jacka? 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.10.2024 o 15:48, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

Jezu , ile informacji 🙂 , zabrakło ostatnio czasu na forum, ale już jesteśmy.

Już odpowiadam,

- Jeżeli chodzi o x3 E83, 3ke e90 oraz x1 e84 bez fabrycznego ekranu to nie bedzie wizualizacji czujnikow, wszystkie inne auto mają wizualizacje czujników.

- Co do podłączenia kamery viofo, to potrzeba wiecej informacji.

- Wizualizacje kamery cofania da się wyłączyć

- Problem z idrive w e83 jest nam nie znany, ale urządzenie wymienimy na wszelki wypadek w tym tygodniu.

-----------------------------------

Koledze z modelu E65 wyslalismy rozwiazanie na maila jakis czas temu - proszę sprawdzić- trzeba przepiąć kostke zgodnie ze zdjęciem. Wizualizacja czujnikow w tym modelu to kwestia ustawień i wlaczenia opcji PDC - najlepiej prosze dzwonic.

---------------------------------------

Koledze od softu w android 11, polecam zostanie z softem w wersji 11 - android 13 jako system,  ma wiecej ograniczen  w porownaniu do android 11,  jezeli natomiast cos chodzi niewlasciwie to oczywiscie mozemy wyslac aktualizacje zarowno systemu android 11 , jak i update do android 13 - jest on zreszta opisany dokladnie kilka stron przed - na forum

----------------------------------

Wszystkim użytkownikom dziękujemy zarówno za dobre i złe słowa- to zawsze motywuje.

Myślę, że wygospodarujemy więcej czasu na forum w najbliższym czasie.

Główny kontakt z nami to nadal telefon i email- ta forma komunikacji nie ma opóźnienia

Infolinia 884883037

Mail: [email protected]

Przepraszam bardzo ale ja mam Waszą jednostkę wersję z wycinaniem deski w E90 i u mnie przy cofaniu działa wizualizacja czujników bynajmniej z tyłu bo z przodu nie mam w ogóle czujników ale tylne działają bardzo dobrze. 

Edytowane przez krisch
Opublikowano

Mam do Was pytanie odnośnie Auto Mapy w urządzeniu od Comfortmedia.

Ponieważ moim zdaniem Google Maps bardzo się zepsuło od chwili wprowadzenia AI, kupiłem na rok Auto Mapę. Działa świetnie na urządzeniu od Comfortmedia 🙂 Niestety nie mogę ustawić jej jako głównej nawigacji. Wchodzę w ustawienia urządzenia i niestety jest tylko Google Maps i nic więcej. Pamiętam że jak testowałem różne mapy kiedyś to niektóre były widoczne w ustawieniach i można było wybrać a niektóre nie. Macie jakiś sposób na to żeby za każdym razem nie trzeba było wchodzić do Androida żeby odpalić Auto Mapę tylko żeby była dostępna z głównego menu lub przycisku ?  

Dodam że stacja jest w BMW E90 wersja z wycinaniem deski a ostatni soft jaki mam to Ksw-S-M600_OS_v1.5.4NEXAI-ota

• Partnerzy klubu
Opublikowano
W dniu 24.10.2024 o 22:39, Spalona E60 napisał(a):

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak z jakością dźwięku? Wiadomo że w bmw mini jack niestety jest średniej jakości i nie raz przez adaptery bluetooth/fale radiowe jest lepsza jakoś dźwięku. Czy dodając samego android auto, jakość dźwięku jest pogorszona? Czy wybierając system z dotykowym ekranem jakoś będzie lepsza, czy też jest dźwięk przez jacka? 

W boxach carplay dzwięk przechodzi przez fabryczny BT, nie aux, w ekranach przez AUX - nie wiem jak w mini, w bmw jest jak najbardziej ok.

@krisch

mozesz mieć rację, sprawdzę z kolegami od montazu,

Co do automapy skoro stacja nie widzi programu jako nawigacyjnego to nie mozesz jej przypisac, ale sprawdzę.

Łukasz

Opublikowano

Zgodnie z rozmową telefoniczną potwierdzam umówioną wizytę na montaż androida w f36. Dziękuję za rozmowę i informację! do zobaczenia 🙂

Opublikowano
3 godziny temu, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

@krisch

Co do automapy skoro stacja nie widzi programu jako nawigacyjnego to nie mozesz jej przypisac, ale sprawdzę.

Łukasz

Czyli nie da się nic z tym zrobić żeby jednak można było przypisać Auto Mapę jako główną nawigację ? Szkoda bo myślę że wielu użytkowników urządzeń od Was zaraz będzie o to pytać 🙂 Jaka jest ostatnia aktualizacja ? Może udało by się coś z tym jednak zrobić ? 

Dodam że jak uruchomię Auto Mapę z poziomu Androida i np. do tego jest włączony Spotify to nie działa przewijanie utworów z kierownicy. Dziwne zjawisko ale tak się dzieje.

• Moderatorzy
Opublikowano

Co możecie zaproponować do BMW F25 z 2017 roku bez nawi? Jest tylko radio, taka wersja 😉

• Partnerzy klubu
Opublikowano (edytowane)

@krisch

Na chwile obecną jezeli system nie widzie Automapy jako systemu nawigacyjnego to nie ustawisz go jako domyslnego niestety.

@Kruk

F25 bez ekranu przyjeżdza całkiem sporo, choć nie jest to popularne auto.

Generalnie mozna zalozyc ekran android 8.8 we wnękę jak oryginalnie bądź ekran stojący 10.25 - jak w G01.

Nie przewidziano zewnetrznego idrive do ekranu, ale mamy na to swój patent i również możemy go dołożyć.

Montaż jest w całym kraju

https://comfortmedia.pl/kategoria-produktu/bmw-seria-x3/

Pozdrawiam

Łukasz

Edytowane przez COMFORTMEDIA.PL
edycja