Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czy da się gdzieś w opcjach tego urządzenia wyłączyć przełączanie na widok z nieobecnej kamery cofania po wrzuceniu wstecznego? 

1. Czy jest możliwe aby do tego monitora podłączyć tylną kamerkę z zestawu VIOFO? Kamera ta ma wtyk mini usb, więc wtyczka na pewno do przeróbki ale czy zadziała? 

• Członkowie klubu
Opublikowano

Coś słabo z pomocą 

Ad.1 może spróbuj zaznaczyc w factory setting, przy Pojazd- pierwsza pozycje -bez oemowego wyświetlacza - może wtedy nie będzie wyświetlało przy wstecznym kamery czy pdc bo jak rozumiem w takich autach oryginalnie nie wyświetla tego skoro nie ma gdzie 

Ad.2 generalnie w tych urządzeniach można podłączyć niefabryczna kamerę, ale czy ta która podałeś zadziała to tylko sam stwierdzisz 

IMG_5949.jpeg

Opublikowano (edytowane)

To pierwsze ustawienie jest do czego innego i nie pomaga. Ono dotyczy oryginalengo menu BMW. Ja oryginalnie mam mały wyświetlacz z nawigacją, więc nie mogę zaznaczyć tej opicji bo by mi się oryginalne menu nie wyświetlało.

Doszedł jeszcze jeden kwiatek. Nie działa idrive. Po połączeniu idiva bezpośednio z monitorem działa tylko podświetlanie klawiszy w idrivie. Żaden klawisz nie reaguje na wciśnięcie, nic się nie dzieje po wciśnięciu czegokolwiek. Sprzedawca dosłał mi drugi egzemplarz ale efekt jest ten sam.

Czy za działanie idriva odpowiada któreś ustawienie w menu? Jeli tak to co powinienem sprawdzić? Bo inaczej podłączyć tego się nie da. Można idriva podłączyć po oryginalną wiązkę i nią dolpiero do moinitora ale wtedy tym bardziej nie zadziała.

Edytowane przez mlesniew
Opublikowano

Zmiana pokrętła A-B nie pomogła. Ale Chińczyk w innym filmie pokazał jak wyłączyć przełączanie przy wstecznym na kamerę cofania, której nie mam 😉. Trzeba pokombinować z wyborem skrzyni biegów i już bzdur nie pokazuje. Natomiast problem z idrive ciągle aktualny...

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ale to chyba w przypadku gdybys nie miał oryginalnego pokrętła idrive to wtedy możesz dołożyć chiński, jeśli masz to powinno dzialac! Masz dużo dziwnych problemów, może jednak coś z podłączeniem?? Ja po pierwszym podłączeniu miałem przypadek ze wywaliło no signal, wyjąłem i jeszcze raz poukładałem kable, zwłaszcza światłowód żeby nie był za mocno załamany i od tamtej pory jest cacy

Opublikowano

Nie mam oryginalnego idriva ale miałem oryginalny ekran z nawigacją.

Tego się nie da inaczej podłączyć, wtyczki inaczej nie pasują.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I’ve purchased several radio sets from these guys for my clients, and I’ve never had any issues; they work smoothly. Our company’s F10 has been running for over a year without complaints, with a WiFi modem connected to the second USB. Everyone is happy drivers access Google Maps, and they enjoy watching YouTube on tablets. This seamless experience is reminiscent of Monkey Mart's efficient service.

Opublikowano

Mam u siebie zamontowane państwa radio w BMW e65, ogólnie wszystko fajnie działa tylko doskwierają mi dwie rzeczy, podczas cofania nie pokazują się czujniki parkowania i nie działa sterownie z idrive. Czy mają państwo pomysł co może być nie tak? Czujniki działają na oryginalnym wyświetlaczu tak jak i idrive a chciałem dołoży kamerę cofania no ale z racji że nie pokazuje czujników to nie będzie pokazywać obrazu.

Opublikowano

Support comfortmedia niestety jest słaby. Chciałem zaktualizować swoją jednostkę bo mam androida 11 usłyszałem że się nie oplaca bojednostka najlepiej chodzi właśnie na 11. Jak dla mnie słabo.... O reszcie nie wspomnę. Spotify gra słabo jakieś trzaski, WiFi nie chce łapać automatycznie połączenia z udostępniony przez telefon neta, trzeba za. Każdym razem ręcznie wł WiFi i parę innych kwiatków by się znalazło 🫣🤦

Opublikowano

Panowie z tego co widziałem to obraz z orginału podłącza się kablem lvds bynajmniej w e83 nie wiem jak w innych wiec IDrive nie ma tu nic do rzeczy 

fuer-bmw-x3-e83-i-drive-1025-touchscreen-android-gps-navigation-carplay~10.jpg

B283-B283D-Back-view__07903.jpg

• Partnerzy klubu
Opublikowano (edytowane)

Jezu , ile informacji 🙂 , zabrakło ostatnio czasu na forum, ale już jesteśmy.

Już odpowiadam,

- Jeżeli chodzi o x3 E83, 3ke e90 oraz x1 e84 bez fabrycznego ekranu to nie bedzie wizualizacji czujnikow, wszystkie inne auto mają wizualizacje czujników.

- Co do podłączenia kamery viofo, to potrzeba wiecej informacji.

- Wizualizacje kamery cofania da się wyłączyć

- Problem z idrive w e83 jest nam nie znany, ale urządzenie wymienimy na wszelki wypadek w tym tygodniu.

-----------------------------------

Koledze z modelu E65 wyslalismy rozwiazanie na maila jakis czas temu - proszę sprawdzić- trzeba przepiąć kostke zgodnie ze zdjęciem. Wizualizacja czujnikow w tym modelu to kwestia ustawień i wlaczenia opcji PDC - najlepiej prosze dzwonic.

---------------------------------------

Koledze od softu w android 11, polecam zostanie z softem w wersji 11 - android 13 jako system,  ma wiecej ograniczen  w porownaniu do android 11,  jezeli natomiast cos chodzi niewlasciwie to oczywiscie mozemy wyslac aktualizacje zarowno systemu android 11 , jak i update do android 13 - jest on zreszta opisany dokladnie kilka stron przed - na forum

----------------------------------

Wszystkim użytkownikom dziękujemy zarówno za dobre i złe słowa- to zawsze motywuje.

Myślę, że wygospodarujemy więcej czasu na forum w najbliższym czasie.

Główny kontakt z nami to nadal telefon i email- ta forma komunikacji nie ma opóźnienia

Infolinia 884883037

Mail: [email protected]

Edytowane przez COMFORTMEDIA.PL
Opublikowano
5 godzin temu, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

Jezu , ile informacji 🙂---------------------------

Koledze od softu w android 11, polecam zostanie z softem w wersji 11 - android 13 jako system,  ma wiecej ograniczen  w porownaniu do android 11,  jezeli natomiast cos chodzi niewlasciwie to oczywiscie mozemy wyslac aktualizacje zarowno systemu android 11 , jak i update do android 13 - jest on zreszta opisany dokladnie kilka stron przed - na forum

--------------------

To ja bardzo proszę w pierwszej kolejności aktualizacje Android 11 jak to nie pomoże to zastanowię się jednak nad przejściem na android 13....

Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.10.2024 o 15:48, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

...

- Wizualizacje kamery cofania da się wyłączyć

- Problem z idrive w e83 jest nam nie znany, ale urządzenie wymienimy na wszelki wypadek w tym tygodniu.

...

Jak wyłączyć wizualizację kamery cofania?

Mój opisywany problem z iDrivem raczej chyba nie jest spowodowany tym, że to w E83. IDrive łączy się bezpośrednio z urządzeniem (a właściwie nie łączy). Sądze raczej, że to coś w samym urządzeniu nie trybi, skoro drugi iDrive też nie działa. Działa tylko podświetlanie klawiszy gdy światła są włączone.

Z niecierpliwością czekam na drugie (sprawne) urządzenie i zarzegnanie problemu.

Edytowane przez mlesniew
  • Partnerzy klubu
Opublikowano (edytowane)

@tutrus

Wyslij prosze zdjecie wersji softu jaką obecnie posiadasz - na forum / na maila / bądź na tel.

Wyslemy nowszy soft na Twój adres mailowy - prosze rownież go załącz.

@mlesniew

Sposób podłączenia idrive zmieniał się na przestrzeni lat ze 4 razy, ale nigdy nie było z tym problemu.

Wysyłamy Ci dzisiaj nowe urządzenie, będzie na jutro.

Pozdrawiam

Łukasz

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

@COMFORTMEDIA.PL
Cześć, przymierzam się do zakupy f30 i z tego co udało mi się ustalić to w najnowszych modelach jest tylko Apple Car play, a w starszych możliwość zakodowania go. Niestety z tego co wyczytałem nie ma możliwość samego zakodowania android auto nawet w najnowszych jednostkach ID w F30. Stąd pytanie do was jaką wersję najlepiej wybrać tak aby móc zainstalować android auto i jaki zestaw potrzebny byłby do instalacji. Głównie chodzi mi o to by można było podłączyć telefon z androidem, chyba że wygląda to jakoś inaczej.

Edytowane przez Spalona E60
Chęć dodania zdania
  • Partnerzy klubu
Opublikowano (edytowane)

Dzień Dobry,

@mlesniew

W tej wersji urządzenia nie można wyłączyc kamery cofania, musialem to skonsultowac z naszym działem montażu, także idąc Twoim tropem, można pomyśleć o kamerze cofania.

@Spalona E60

Do każdej F30 można podłączyć moduł android auto i  tego też dużo robimy - koszt modułu to 1999zł, rabat dla forum 150zł

@coor

Dziękujemy za wizytę

Chciałbym tylko dodać, że mamy w ofercie również moduły carplay/ android auto których również dużo montujemy.

Wszystkie auta z seri E i F są kompatybilne, oraz 90% wersji G.

Koszt modułu to 1999zł - 150zł rabatu dla forum, montaż jest na terenie całego kraju.

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano
4 godziny temu, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

Dzień Dobry,

@mlesniew

Do tej wersji urządzenia nie można wyłączyc kamery cofania, musialem to skonsultowac z naszym działem montażu, także idąc Twoim tropem, można pomyśleć o kamerze cofania. 

No i namówił 😉, będzie kamera. 

Opublikowano
19 godzin temu, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

Do każdej F30 można podłączyć moduł android auto i  tego też dużo robimy - koszt modułu to 1999zł, rabat dla forum 150zł

Czy to znaczy że wtedy do dołożenia jest sam moduł a ekran zostaje ten sam, czy ekran też trzeba wymienić jeśli jest mały a android obsługuje tylko dużą navi? 

Opublikowano

Witam, w nawiązaniu do rozmowy telefonicznej zamawiam nawigację na Android 13 do BMW x1 f48 (ekran 10.25) . Montaż w Warszawie ( Ursus)

Pozdrawiam,

Tomek