Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jako iż ostatnio mam trochę czasu, postanowiłem nareperować parę rzeczy w mojej beemce. Mam kilka pytań do was. Pierwsza rzecz to spadająca temperatura podczas jazdy oraz łapanie pionu tylko na postoju, wymieniłem termostat egr, który przepuszczał powietrze teraz zamówiłem termostat główny, który myślę załatwi problem. Ale to co mi się również nie podoba to falowanie obrotów na zimnym silniku prawdopodobnie spowodowane podgrzewaczem wody, ponieważ jak wyłączę climatronic to falowanie ustępuje. Teraz pytanie co z tym zrobić, zamówić nowy na allegro, naprawić ten czy może możną odpiąć go całkowicie i jeździć bez niego. Tylko co wstawić zamiast? Jakąś rurkę? Kolejna sprawa to nie działające spryskiwacze i kontrolka spryskiwaczy. Co najpierw sprawdzić pompkę czy może napięcia? I ostatni problem to czujniki parkowania podpinałem pod komputer i jest błąd dwóch od lewej ale zdarzyło mi się że zaskoczyły raz więc może być to problem kabli. Trzeba zdejmować cały zderzak czy można się dostać do nich jakoś zdejmując listę na której są. Dodam że moje BMW to touring. A i zapomniałbym auto zjeżdża trochę na lewo oraz lekko drży kierownica przy prędkości 80-120 powyżej oraz poniżej nie ma tego problemu. Ostatnio były wymieniane opony na zimowe. Myślicie, że zbieżność załatwi sprawę? Z góry dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podgrzewacz napraw lub wymień, termostat główny tylko ori działa prawidłowo. Sprawdź napięcie na wtyczce i możesz podpiąć pompkę na krótko do testów. Przeczyść wtyczki i gniazda czujników, z reguły tu jest przyczyna, nie musisz ściągać zderzaka, wystarczy listwa, choć i to nie jest konieczne. Jak nie było tak na letnich (jeżeli masz inne felgi) to przyczyną są koła, możesz zamienić z lewej na prawą dla testu, objawy na to wskazują, mam nadzieję, że ciśnienie sprawdziłeś :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.