Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ostatnio złapałem kapcia i jak chciałem podnieść samochód do góry to sie okazało ze lewarek wchodzi mi w progi :cry2: Pomyślałem że wyapda wymienic progi jak pojechałem do znajomego mechaniora to powiedział mi że z progami jest od h... roboty.

Co panowie radzicie z tym zrobic jeżdzić aż spadną to troche lipa.

Opublikowano
możesz bardziej sprecyzować pytanie bo przecież w każdej E36 lewarek "wchodzi w progi"

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Jakkolwiek na to zdarzenie nie patrzeć to trzeba te progi naprawić/wymienić a nie zastanawiać się co z tym zrobić.

A swoją drogą jeżeli użyłeś otworów przeznaczonych do podnoszenia auta i one się przemieściły pod jego ciężarem to nieźle musisz mieć zgnite auto w tym miejscu :jawdrop:, chyba że nie użyłeś oryginalnego lewarka tylko jakiś inny i podstawiłeś go nie w tym miejscu co powinieneś to próg mógł nie wytrzymać taiego nacisku....... :duh:

Opublikowano
Mi tez progi lekko rdzewieja na kantach ale tylko tych z przodu auta, bo widac sie zdarlo zabezpiecznie antykorozyjne czy tam ten plastik, nie wiem czym sa te progi zrobione i z przodu lekko je rdza bierze. Ale jak wlozysz lewarek i sie wgniata ten otwor pod ciezarem auta to juz chyba jest wszystko doslownie przegnite :(
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
ja wiosną wymieniałem progi, za całą imprezę zapłaciłem 800 zeta za wsztstko plus malowanie w kolorze, zamowilem sobie nieco z grubszej blachy zeby byly mocniejsze poszedl baranek i kolor na wszystko. Progi wygladaja fajnie wycialem cale i wspawali nowe , ogolnie polecam bo w e36 progi nie sa zbyt mocne i ponoć jest to mankament ze po prostu lecą i tyle, radze wymień zanim Ci podłogę zeżre po zimie ktora juz niebawem, co prawda 800 zeta to jest jakas kasa ale bedziesz mial spokoj. Pozdr
Opublikowano

lukas23 gdzie kupowales progi bo chyba nie w serwisie, kiedys widzialem zamienniki ale ostatnio ani widu ani slychu ja musze wymienic lewy coprawda auto moge podniesc ale juz go bierze - ratowalem go juz 2 razy ale wylazi znowu mam dosc chce wymienic.

zgory thz za odp.

pozdr

Opublikowano
Progi kupował lakiernik ktory mi to robił jakoś w granicach 150 złotych za sztukę wyszło coś takiego chyba, może ciut więcej, kupiłem z grubszej blachy zeby miec spokój, oglnie kiedyś jak szukałem były na allegro jakies nie pamietam ceny, wiec nie pomogę Ci kowal sorki jak wspomnialem lakiernik to zalatwiał, ale warto to zrobic bo jak przyjdzie zima to może być hardcore a robota podłogi to juz drozsza impreza