Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Czytałem na tym forum, że w 320d bardzo często dochodzi do pęknięcia wału korbowego. Na forum jest kilka przypadków, wiele osób winę zwala na jazdę na zużytym dwumasie. Pytanie moje jest więc takie: czy problem z pękającym wałem dotyczy również aut z automatyczną skrzynią biegów?

Opublikowano
Dla Ciebie bardzo często to kilka sztuk na całe forum? Słyszałem o jednym przypadku w e46 a nie, że bardzo często... Popraw swoje źródło informacji bo tak się tworzą plotki. Jak kupisz gruz za 20tyś to istnieje możliwość, że z placu nie wyjedziesz
Opublikowano
Dla Ciebie bardzo często to kilka sztuk na całe forum? Słyszałem o jednym przypadku w e46 a nie, że bardzo często... Popraw swoje źródło informacji bo tak się tworzą plotki. Jak kupisz gruz za 20tyś to istnieje możliwość, że z placu nie wyjedziesz

Ok, może nie częsty ale wystarczy poszuać na forum: generalnie tylko w 2.0d pęka wał. Nie znalazłem natomiast takiego przypadku w aucie z automatem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja miałem przypadek pękniętego wału w e87 120d automat.

Wał pękł z przodu niedaleko koła pasowego które było w słabej kondycji i stawiam że wibracje z niego uszkodziły wał.

Opublikowano
Ja miałem przypadek pękniętego wału w e87 120d automat.

Wał pękł z przodu niedaleko koła pasowego które było w słabej kondycji i stawiam że wibracje z niego uszkodziły wał.

W jakim wieku był samochód? Jaki przebieg? Ile kosztowała naprawa? Czy zmieniałeś olej co 30 tysięcy?

• 2 tygodnie później...