Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów :) !

Takie tam autko nawet wpadło mi nawet w oczko

https://allegro.pl/ogloszenie/bmw-e90-325i-7677850769

Dość niski przebieg, sprzedający mówi o tym że była jakaś niewielka stłuczka, że sam kupił ją rok temu od znajomego który sprowadził ją z DE. Auto miało wymienianie z przodu elementy, na nowe w tym samym kolorze.

lyExRw3.png --- autko ma tą kierownice po prawo.

Co myślicie o tym aucie :) ? Moze ktoś był i oglądał ?

Podpowiedzi i sugestie mile widziane :).

Automat mi nie przeszkadza, przyśpiesza tak samo dobrze jak manual. A jakoś tam ścigać się pod światłami czy kapora upalać nie zamierzam ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

VIN: WBAVB11040VE40312

Type code: VB11

Model: 325I OL (EUR)

E-F-R series: E90

Series: 3

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: N52

Displacement: 2.50

Power: 160 (217 hp)

Drive: HECK

Transmission: AUT

Paint code: A22 - SPARKLING GRAPHITE MET

Upholstery code: LCSW - LEDER DAKOTA/SCH

Prod.date: 2006-11-30

S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

S2CY BMW light alloy wheel, spider spoke 158

S4AD Interior trim strips, brushed aluminium

S4AE Armrest front, retractable

S5DC Rear-seat headrests, folding

P7RP Advantage package

P7RS Package Comfort

S8SP Control unit COP

S205 Automatic transmission

S249 Multifunction f steering wheel

S255 Sports leather steering wheel

S313 Fold-in outside mirror

S321 Exterior parts in vehicle colour

S403 Glass roof, electrical

S415 Sun-blind, rear

S423 Floor mats, velours

S428 Warning triangle and first aid kit

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S465 Through-loading system

S488 Lumbar support, driver and passenger

S494 Seat heating driver/passenger

S497 Centre armrest, rear

S502 Headlight cleaning system

S508 Park Distance Control (PDC)

S520 Fog lights

S521 Rain sensor

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S544 Cruise control with brake function

S548 Kilometre speedo

S563 Light package

S609 Navigation system, Professional

L801 NATIONAL VERSION GERMANY

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Z tego co sprzedający mówił, autko na zimnym przy zmianie z 1 i 2 potrafi lekko szarpnąć. Wspominał również o serwisie olejowym, silnik,skrzynia. No wiadomo czysta eksploatacja ;).

Jest się czego obawiać ;D ? Sama wymiana oleju w skrzyni automat to koszt 1000zł nie licząć robocizny :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pochwalił się ile oleju bierze? Klasyczny serwis pozakupowy, na miejscu trzeba ocenić stan auta, ciężko tu coś wywróżyć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Tak pochwalił się. Mowa była o jakimś 1l na 10k przebiegu. Mówił własnie że mały 1L na 10-11K przebiegu.

Edit

Uważam że jeżeli by miał kłamać, to wcale by mi o tym nie wspominał. Zawsze lepiej zataić niż kłamać. Jeżeli tak faktycznie by było to 1L od wymiany do wymiany, czyli praktycznie jazda bez żadnych dolewek. Ewentualnie jakieś dolewanie z półlitra w środku interwału między zmianami. Jak w weekend będę mieć jeszcze czas, to myślę że mogę wybrać się na oględziny tego otóż autka. A automat jak dla mnie lepszy, jakiegoś upalania kapora nie przewiduje ;) ewentualnie jakieś latanie boczkiem pod tesco. A tak to spokojnie ;). Oglądam już od dłuższego czasu. Jeździłem 318i 130km manual, jak dla mnie spoko. Ale brakuje mocy. 330d w manualu, auto bardzo zrywne, wachlowanie biegami ale odpycha się jak szalone. 330i w automacie auto również zrywne, troche mniej od 330d ale również mega mega super :) !

Opublikowano

drops1999

zobacz ile kosztuje naprawa tej skrzyni żebyś się później nie zdziwił jak by co. Nie wiadomo jaki miał styl jazdy, żeby nie było że jak zaczniesz korzystać z mocy auta to się zrobi 5 litrów oleju na 10 tyś km... Dodatkowo spytaj jaki olej zalany...

Opublikowano
Zmieniony panel klimatyzacji i kierownica.

Z tego co ja sprawdzałem kierownica się zgadza. S255 Sports leather steering to by odpowiadało stanu faktycznemu ;)

O to real foto ;) 46950782_2384436618252061_8964501150900420608_n.png?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=9d5b96057e63c4ccb52f906bb20103a2&oe=5CA77A62

Opublikowano
Sprawdz co leci z rury wydechowej na przygazówce, wrzuc DRIVE a pozniej R i posłuchaj czy wydaje metaliczny dzwiek, jak szarpie to tez moze byc problem z dyferencjałem, a dyfer też nie mało kosztuje.
Opublikowano
drops1999

zobacz ile kosztuje naprawa tej skrzyni żebyś się później nie zdziwił jak by co. Nie wiadomo jaki miał styl jazdy, żeby nie było że jak zaczniesz korzystać z mocy auta to się zrobi 5 litrów oleju na 10 tyś km... Dodatkowo spytaj jaki olej zalany...

Idąc tym tropem nie wybierałbym bmw tylko fiata pandę. Wiem że koszt takiej skrzyni może to być nawet 5 tysięcy złotych. Ponoć te auta piły olej jak je używano w nieodpowiedni sposób, miasto, korki, krótkie trasy, nie dogrzewanie. To już w końcu nie wiem czy korzystać z tej mocy czy nie. :D

Pozdrawiam ;)

Opublikowano
Sprawdz co leci z rury wydechowej na przygazówce, wrzuc DRIVE a pozniej R i posłuchaj czy wydaje metaliczny dzwiek, jak szarpie to tez moze byc problem z dyferencjałem, a dyfer też nie mało kosztuje.

Po 1, zacznijmy od tego przy temperaturze 0-5 ilość dymu będzie troszeczkę większa. Jeśli będzie jakiś ciemny dym, ewentualnie auto będzie dawało tyle dymu co lokomotywa to rezygnuje.

Z tym szarpaniem i dyfrencjałem słyszałem... A jeśli chodzi o ten metaliczny dziwęk? to co to oznacza ;) ?

Sprzedający zarzeka się że tylko na zimnym potrafi szarpnąć, chodź też nie zawsze. Wiadomo olej zimny, pewnie będzie mu się należała wymiana ;)

Edit

Ktoś jeszcze coś może doradzić na co jeszcze zwracać uwagę? Wszystkie sugestie mile widziane

Opublikowano

Nie no bez przesady w tej cenie już coś można znaleźć, ewentualnie 325i bez wypasu ;D. Może po 10 powiększę trochę swój budżet ;) i znowu udam się gdzieś na łowy. Poważnie też zacząłem rozmyślać o E60, jeździ tego więcej, łatwiej coś będzie ciekawego znaleźć w tej cenie ^^. Ale czas pokaże co się kupi i za ile ;) https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-e90-2-5-benzyna-218-koni-z-niemiec-po-oplatach-ID6A8NVn.html?

Ta również nie była aż taka zła, oglądałem będąc tam już na miejscu. Całkiem ładna, no trochę drzwi zarysowane a to to a to tamto. U gościa stoi już od pół roku. Przebieg chyba nawet zdrowy, po tym co słyszalem i widziałem. No ale przy tym aucie sporo do roboty było. Szyba z przodu pęknieta, drzwi lewe do ogarnięcia bo też zarysowane. Autko pomimo czujników parkowania ale i tak jakaś żonka dała rade :D .

Pozdrawiam ;) !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zmieniony panel klimatyzacji i kierownica.

Z tego co ja sprawdzałem kierownica się zgadza. S255 Sports leather steering to by odpowiadało stanu faktycznemu ;)

O to real foto ;) 46950782_2384436618252061_8964501150900420608_n.png?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=9d5b96057e63c4ccb52f906bb20103a2&oe=5CA77A62

Porównaj katalog z 2006 i 2007.
Opublikowano
I tak to parch był, silnik zmęczony zlatane 2 razy tyle co na blacie. W tej cenie pozostaje chyba albo 320i albo 525i e60. Bo tak szczerze w cenie 26 tysięcy, zostawiając 3 tysie na jakąś dokładkę to nie ma nic konkretnego. Jak mam mieć 325i golasa to wolę 320i coś konkretniejszego ^^.