Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam pytanie odnośnie półosi napędowej z prawej strony w BMW E39 520i 2.0 z 2000r. W momencie dynamicznego ruszenia z miejsca na ciepłym silniku strzeliło coś w moim aucie w okolicach dyferencjału. Auto w tym momencie straciło napęd a próba wciśnięcia gazu kończyła się dziwnym dzwiękiem/wibracjami z pod auta. Mechanik zdiagnozował ten problem jako uszkodzony wewnętrzny przegub jednak nie może on znaleźć zamiennika.

Pytanie moje to czy można zamontować półośkę z tego samego auta w wersji touring lub z e39 z silnikiem 2,5?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Półoś jest taka sama w każdym 520i, nieważne czy 2.0 (m52 czy m52tu) czy 2.2 (m54), nieważne czy manual czy automat, nieważne czy sedan czy touring.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Czyli patrząc po numerze katalogowym to nie musi się on zgadzać?

E39 sedan ma 33201229371 LK=80MM/D=32MM

a touring 33211229432 LK=86MM/D=32MM

Opublikowano

Mój sedan ma tak jak piszesz 33201229371 LK=80MM/D=32MM. Zarówno manual jak i automat z przed liftu. Niestety ja nie znalazłem takiej na allegro. Wszystkie maja inne końcówki numeru. Jak znajdziesz to daj znać , sam chętnie kupię, jedna ma większy luz ale nikt także w ASO nie wie czy tak ma być.:-(

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=349094

Pozdrawiam.