Skocz do zawartości

Jakiego zimowego płynu do spryskiwaczy używacie ?

amws

Rekomendowane odpowiedzi

Wierzcie mi, że płyny z lidla powodują uszkodzenia wężyków od wewnętrznej strony (tak jak tłuszcze nasycone w żyłach) :8)

Tu nie chodzi o brak smug, zapach bo też jestem zdania, iż nie należy przepłacać za coś co się wylewa na zewnątrz ale niestety te tanie płyny się krystalizują, mają słabe detergenty i używają zakamienioną wodę.

Nie to że sie doktoryzuje itp ale e46 sprzedalem jako auto 12 letnie, e91 mialo 8 lat jak sprzedalem i zawsze używałem tanszych płynów. Nigdy nie mialem problemu z weżykami, z zapychaniem bądz kamieniem. Dawniej kupowalem płyny w makro badz biedronce, teraz tylko Lidl bo mam pod nosem. Mozesz rozwinac swoja mysl i przyblizyc kiedy taki wezyk miałby wygladac jak sito. Przezciez on ma ze 2-3 mm grubosci.

Nastarsze auto jakim jezdzilem mialo 19 albo 20 lat. I wezyki wygladaly na stare, nigdy niewymieniane i nie podziurawione. A lalem do niego co popadnie :wink:

Wierzcie mi, że płyny z lidla powodują uszkodzenia wężyków od wewnętrznej strony (tak jak tłuszcze nasycone w żyłach) :8)

Tu nie chodzi o brak smug, zapach bo też jestem zdania, iż nie należy przepłacać za coś co się wylewa na zewnątrz ale niestety te tanie płyny się krystalizują, mają słabe detergenty i używają zakamienioną wodę.

Proszę przestań pisać głupoty, sprawdź najpierw kiedy powstaje kamień :mrgreen:

kiedys też kupowałem plyn do spryskiwaczy w lidlu ale ma bardzo ostry "zapach". zaraz po uzyciu trzeba było dlugo wietrzyc auto bo nie dało sie oddychac. Teraz kupuje plyn Organiki

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

Proszę przestań pisać głupoty, sprawdź najpierw kiedy powstaje kamień :mrgreen:

:cool2:

U nas nikt tego płynu nikt nie kupuje i stoją całe palety w biedronkach :mrgreen:

Za to na stacjach shell momentalnie znika ich płyn :roll:

Muwio ze wschód kraju biedny a to nad morzem sie nie przelewa po sezonie...

MADE IN PRL

przez ostatnie lata plyn Organiki nie był dostepny ani w Biedronce ani w Lidlu. Niestety zamiast niego byl dostępny ten produkowany przez Chemipack. Kto używał płynu Chemipacka ten wie jak cieżko oddychało się w aucie po spryskaniu szyb. I wietrzenie wnetrza auta przez kilkanascie minut..

Biedra wróciła do płynu Organiki a cena za ten produkt jak najbardziej akceptowalna :cool2:

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

• Zasłużeni forumowicze
w F30 mam z nim problem, BMW go nie akceptuje, ile bym nie dolał to wyskakuje komunikat, że mało płynu.

Jeśli kontrolka nie zgaśnie po wlaniu płynu wystarczy wlać szklankę kranówki....