Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

mam zamiar wymienić z przodu tarcze hamulcowe w mojej e34. w tej chwili są tarcze pełne nie wentylowane , czy moge zamiast takich samych założyć wentylowane?

czy coś może nie pasować?

Opublikowano

no właśnie bo ktoś napisał że do wentylowanych są cieńsze klocki.

a ja takich znalezć nie mogłem, więc zaczołem zastanawiać się w czym tkwi rużnica.

Opublikowano

Gdzieś w garażu mam zacisk i jarzmo od

wentylowanych prawa strona, musiałbyś gdzieś jeszcze dorwać drugi komplet.

sie ma

Opublikowano
no właśnie bo ktoś napisał że do wentylowanych są cieńsze klocki.

a ja takich znalezć nie mogłem, więc zaczołem zastanawiać się w czym tkwi rużnica.

W 2.0 24V masz tarcze nie wentylowane ? PRzeciez to jest smieszne. One moga sie grzac jak cholera. Bez sensu. Myslalem, ze BMW robi dobre hamulce, jak moglo wlozyc do auta ktore ma 6 cylindrow i 150 koni tarcze nie wentylowane??

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Ja miałem nie wentylowane w e34 520 12v. Troszke mnie to zdziwiło bo jak miałem e30 z takim samym silnikiem to tam były wentyle - a auto przecierz lżejsze...

Jak coś to mam zaciski Girlinga z e30 do tarcz wentylowanych. Zaciski leżą od kilku lat w piwnicy, na pewno wymagają oczyszczenia, może wymiany uszczelek.

Pozdrawiam

http://a.imageshack.us/img541/7055/repsolp186x50.jpg

Pełna oferta olejów REPSOL dla motoryzacji

tel.: 888 233 740

Opublikowano

Ja miałem nie wentylowane w e34 520 12v. Troszke mnie to zdziwiło bo jak miałem e30 z takim samym silnikiem to tam były wentyle - a auto przecierz lżejsze...

Jak coś to mam zaciski Girlinga z e30 do tarcz wentylowanych. Zaciski leżą od kilku lat w piwnicy, na pewno wymagają oczyszczenia, może wymiany uszczelek.

Pozdrawiam

http://a.imageshack.us/img541/7055/repsolp186x50.jpg

Pełna oferta olejów REPSOL dla motoryzacji

tel.: 888 233 740