Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ma ktoś doświadczenie lub schemat instalacji tylnej klapy e46.

Mam taki problem że nie działa mi lewa lampa w tylnej klapie znaczy jest tam prąd ale żarówki tylko się zarzą obie na raz. W klapie przerwanego przewodu nie mogę znaleźć.

Wygląda na zwarcie, albo brak masy i stąd moje pytanie jak tam jest masa prowadzona, od prawej lampy, a może ma ona mostek z podświetleniem tablicy?? ( to mam akurat rozwalone, ale już zamówione na wymianę) i tak myślę że przez to jest zwarcie?? Prawa lampa w klapie działa jak należy.

Opublikowano

Problem leży po stronie oświetlenia tablicy rejestracyjnej, napewno tam zagladales i widziałeś te zasniedziale przewody i końcówki w które wpibasz żarówki.

Możesz próbować reanimowac to co masz bądź kupić uzywaną listwe.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano

Właśnie już zamówiłem listwe i dobralem lakier żeby ją polakierowac. Tam mam wszystko zielone dlatego też tak myślałem więc pytałem czy ona ma coś wspólnego.

Niestety w kolorze black saphirre metalic nic nie mogłem znaleźć. Więc dopiero w piątek to złożę bo w środę dostanę listwe a w czwartek ja polakieruje mi znajomy lakiernik.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślisz, że w używanej listwie kable będą w lepszym stanie? Wątpliwe... Trzeba było od razu wymienić w swojej, niedużo roboty, odkrecasz listwe i w domu przy biurku zmieniasz 3 albo 4 przewody. Jest instrukcja na forum, sam coś tam pisałem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie już zamówiłem listwe i dobralem lakier żeby ją polakierowac. Tam mam wszystko zielone dlatego też tak myślałem więc pytałem czy ona ma coś wspólnego.

Niestety w kolorze black saphirre metalic nic nie mogłem znaleźć. Więc dopiero w piątek to złożę bo w środę dostanę listwe a w czwartek ja polakieruje mi znajomy lakiernik.

Nie musisz lakierować wystarczy ze przełożysz wszystko do swojej listwy

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
No ok zobaczę wszystko jak to dojdzie do mnie. No zawsze brałem części od tego gościa bo on się zajmuje tylko częściami do bmw i zawsze były w dobrym stanie. Szkoda że nie pomyślałem o nie potrzebnie lakier już dobralem:) kabelki to tam ciul tylko mi chodzi żeby te blaszki od żarówek ładne były :) bo u mnie już nie ma co od ratować jest całkowicie zgnite. Przykrecic to bezpośrednio do klapy?? Bo widziałem że nowe ma w zestawie uszczelke taka na klej.
Opublikowano
Zawsze mogłeś kupić oprawki do tych żarówek u mnie takie leżą i czekają na zamontowanie ale prowizorka świeci po dziś dzień więc narazie nie ruszam :D ale jestem przygotowany na taki zabieg :8)

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Oczywiście nie identyczne ale podobne oprawa zarowki rurkowej c10w poszukaj i zobacz. Koszt niewielki ale trochę pomyslunku i będzie jak ori.

721015571

Opublikowano

Widziałem na allegro że można kupić pod żarówki w sumie nawet fajniejsze niż ori klosze mają, ale już wezmę to listwę i najwyżej przełożę do swojej wszystko, albo polakieruje, ewentualnie dam nowe kabelki:) Nie mam czasu na zabawy:) najlepiej bym kupił w kolorze i tylko przykręcił nie ważne czy ma to kosztować 50zł czy 200:)

Przykręcacie listwę bezpośrednio do blachy czy dajecie jakąś podkładkę, bo widziałem że przy nowej jest takowa uszczelniająca.