Skocz do zawartości

[e46] 320D 136 km problem z odpalaniem po regeneracji pompy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich i proszę o pomoc. Mam taki problem że miałem regeneracje pompy. Samochód śmiga jak trzeba nie muli nie szarpie ale jest problem tego typu że czasem coś mu zaskoczy i mam problem z odpalaniem nie zależnie czy silnik jest zimny czy ciepły. Podczas kręcenia dymi z rury i bez plaka nie odpali. Raz na jakiś czas mi to się zdarza. Wróciłem z reklamacją do mechanika co mi to robił i podłączył mnie pod kompa i powiedział że jest błąd na wtrysku sterujący i on jest winowajca tego wszystkiego i trzeba go wymienić bo żadnych innych błędów nie ma. Boje się że gości mnie naciąga. Gdyż słyszałem od innego mechanika że ten wtrysk nie ma nic wspólnego z odpalaniem i najprawdopodobniej coś z pompa jest nie tak. Czy ktoś miał takie objawy w swoim aucie i co było tego przyczyną czy to naprawdę zła regeneracje pompy czy jakaś inna pierdola? Proszę o pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie pompa, zrób jej test w ista i będzie jasność.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Możliwe że opóźniony kat wtrysku, trzeba zrobić test pompy dis/ista i sprawdzić czy kat mieści się w widełkach