Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, jestem świeży na forum jak i w eksploatacja BMW, jako że kultura wymaga, mam na imię Damian, 22 lata stażu w życiu(suche no ale uj), ciach temat, do rzeczy.

Chciałbym się dowiedzieć co i jak z BMW.

Ogólnie chciałem zaczerpnąć od was informacji odnośnie dbania o auto jak i gruntownego sprawdzenia pod względem mechanicznym, na co szczególnie zwrócić uwagę? jakie są najczęstsze usterki tego modelu? itp. ziomeczek od którego brałem auto opowiedział mi o nim gdzie było uderzone jak i pokazał wady odnośnie strony wizualnej, zaś mechanicznie żadnych większych zastrzeżeń oprócz problemu z wahaczem(przód prawa strona) tłumaczył ale nie szło wszystkiego spamiętać w każdym razie że to będzie do roboty, mimo wszystko wiecie co jest pięć, trzeba samemu sobie radzić i przeskanować lymuzynę :8) . Czytałem o aucie, ale warto wiedzieć więcej :D

Samochód posiadam od niedawna, chcę go jak najlepiej poznać jak i również zadbać o niego żeby miło i komfortowo się podróżowało. Młody jestem ale chcę się w to bawić ze strony pasjonaty niż piłowania pod marketem.

Chciałem też dodać, jeżdżę zawodowo (90 km/h wchodzi w krew, to i betą można tyle :mrgreen: ) auto stoi cały tydzień lub dwa na bazie nie ruszane, na co zwracać uwagę po tak długim czasie nie używania,? Gryzie mnie jeszcze jedna rzecz, auto stoi na na dworze do tej pory było garażowane, jaki wpływ na lakier może to mieć? Czy może się pojawić ruda? Dodam, że na lakier nałożona jest "pasta" może fachowo inaczej się nazywa, chodzi o to że po szybach jak i karoserii woda "spływa", wystarczy spłukiwanie za dwójkę na samoobsługowej a beta się świeci :D .

Plany są aby na przyszły rok oddać auto do lakiernika, chodzi tutaj o elementy na których są przetarcia jak i tapicera ponieważ wewnątrz nie duże ale jednak przetarcia się pojawiły, i kupieniu ładniej felgi, ogólnie myślę żeby znaleźć fele 18'stke z rantem. Jeśli ktoś poleca jakieś felgi tego typu lub jakąś stronkę gdzie można coś fajnego znaleźć, niech da znać będę wdzięczny :D

AA, moja lokalizacja Jawor obok Legnica, ew. Wrocław, jeśli ktoś ma ochotę na tripa albo ustawkę i luźną bajere na temat, bez problemowo.

BMW E46 / seria 3 / 2.2 ~ 170 KM / rok 2002 / Kabriolet posiada również twardy dach

Zdjęcie bez dachu, bo szła rozkmina jak dach ściągać:

http://pl.tinypic.com/r/2nl6y5y/9

Dodam jutro inne zdjęcia, bo jaram się w opór. Także tego, dziękóweczka za poświęcony czas i z fartem :wink:

siemano

PS: forumowicze bez bicia, mój błąd. Nie przejrzałem skrupulatnie forum, przyznaje się. Także jeśli post zbędny, usuwamy. Vabank, yo

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ładne cabrio, ale daj więcej zdjęć, pokaż wnętrze, ponieważ jedno to nie galeria :wink: używaj opcji "Img" i wklejaj między nawiasy bezpośredni link do zdjęcia, wtedy będzie się wyświetlać od razu:

http://oi63.tinypic.com/2nl6y5y.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 1 miesiąc temu...