Skocz do zawartości

E39 M52B28tu ubytek płynu chłodniczego pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, borykam sie od pewnego czasu z ubytkiem płynu chłodniczego, teoretycznie płynu ubywa mi około 1l na 1000km prawie już od roku czasu, robiłem ostatnio test na zawartość CO2 w układzie i po jakiś dwóch minutach płyn zmienił kolor na żółty (czyli uszkodzona uszczelka pod głowicą bądź głowica) ale oprócz ubytku płynu nie zaobserwowałem innych dolegliwości, samochód ładnie odpala, nie traci mocy, nie robi dużego ciśnienia na wężach, po rozgrzaniu nie kopci na biało. Sprawdzałem czy nie ma gdzieś wycieków ale nic nie widać, czy to faktycznie będzie UPG bo już nie wiem co mam robić.
Opublikowano
Dziś rozkręciłem jeszcze raz wszystko i zobaczyłem że pompa wody cieknie także ubytek płynu chyba wyjaśniony, pompa na razie zamówiona , jutro ma być także zabiorę się za wymianę, tylko niepokoi mnie ten tester CO2 dlaczego zmienił barwę, czy mogło to być spowodowane nieodpowietrzonym układem chłodzenia?
Opublikowano
Zobacz jeszcze czy płyn nie ucieka Ci przez odpowietrzniki.

Właśnie za na odpowietrznikach i na korku wlewu jest sucho nic nie ucieka