Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pacjent BMW x3 e83 2.0d 2008r od dłuższego czasu zdarza się (nawet latem) że auto odpala i po chwili gaśnie, po ponownym odpaleniu jest ok,chociaż czasem za trzecim razem dopiero jest ok, a czasem podchodzę i pali o strzała i jest ok. co może być przyczyną ?widziałem kilka postów podobnych lecz użytkownicy narzekali na gaśnięcie auta w zimę, u mnie problem ten pojawił się wcześniej i w lato też się tak działo. Dzisiaj miałem przypadek że wsiadam do auta próbuję odpalić a tu lipa kręci a nie odpala, drugi raz to samo, trzeci również, czwarty raz przekręcam pali o strzała. pomożecie?
Opublikowano
Zacznij od podpięcia do kompa. Kiedy wymieniałeś filtr paliwa?

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano

U mnie był problem jak u Ciebie ze za którymś razem odpalał, a czasami normalnie.Winny był przekaźnik pompy paliwa (obok bezpieczników), czasami załączał czasami nie.

Posłuchaj czy przy włączeniu zapłonu słychać pompę paliwa.Jak nie to wymiana przekaźnika. :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.