Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś może coś podpowiedzieć na temat tego auta oparciu o informacje i zdjęcia z ogłoszenia:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-320d-duza-navi-skory-pdc-2x-hak-rolety-szyb-nowe-opony-okazja-ID6Bu67g.html?

VIN:WBAVU31030FJ35901

Witam, poproszę o uwagi. Sprzedawca wystawia VAT marża. Ma dokument Keuringbewijs(nie wiem na ile jest on wiarygodny) z Belgi z potwierdzeniem przebiegu 230k ale ostatni Car PASS, który ma jest z 2013 r. (124k) potem brak informacji, dziura, nie ma też ksiązki serwisowej. Z góry dziękuję za każdą cenną uwagę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Auto po redukcji mocy, więc jak kaganiec nie został zdjęty to ma 150km (110kw) i tak powinno być w papierach.

VIN WBAVU31030FJ35901

Type Code VU31

E Series E91 ()

Series 3

Type TOUR

Model 320D OL (EUR)

Steering LL

Doors 5

Engine M47/T2

Displacement 2.00

Power 120

Drive HECK

Transmission MECH

Colour ARKTIS METALLIC (A34)

Upholstery LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Prod Date 2005-07-06

Vehicle options

P7RPA Advantage package

P7RSA Package Comfort

S249A Multifunction f steering wheel

S255A Sports leather steering wheel

S2BGA BMW alloy wheel, double spoke 161

S302A Alarm system

S321A Exterior parts in vehicle color

S386A Roof railing

S417A Roller sun vizor, rear door

S418A Luggage compartment package

S423A Floor mats, velours

S428A Warning triangle and first aid kit

S431A Interior mirror with automatic-dip

S441A Smoker package

S493A Storage compartment package

S494A Seat heating driver/passenger

S4ADA Interior trim strips, alu, brushed, fine

S4AEA Armrest front, retractable

S508A Park Distance Control (PDC)

S520A Fog lights

S521A Rain sensor

S534A Automatic air conditioning

S540A Cruise control

S548A Kilometer-calibrated speedometer

S563A Light package

S609A Navigation system Professional

S620A Voice control

S644A Preparation f mobile phone w Bluetooth

S843A Power reduction

S863A Retailer Directory Europe

S868A Language version, Dutch

S877A Delete cross-pattern operation

S886A On-board vehicle literature Dutch

S8SPA Control unit COP

S999A Job order management "HEA"

S9AAA Outer skin protection

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Nie wiem po co ten jad, grzeczenie zapytałem o ocene świadomy ceny. Stać mnie aby dołożyć kilka k jak będzie trzeba jeżeli znajdę innny egzemplarz ale nie chce jeżdzić przez pół Polski w poszukiwaniu perełki. Akurat byłem u niego na oględzinach odnośnie innego auta a to widziałem jak stało przyprowadzone - miało walnięty dwumas, może dlatego taka cena. Jestem świadomy co chcę kupić dlatego szukam 2005-2007 rok, silnik M47, a że jest niedaleko mnie więc się zainteresowałem. Ma przegląd potwierdzający przebieg tylko Car Pass się ucina w 2013 i to mnie zastanawia dlaczego.

maniek21112

dzięki za pomoc, co znaczy zredukowana moc? Czyli nie ma 163 km, czy to problem, że ją zmniejszyli i dlaczego się to robi? Jakieś problemy mogą z tego wynikać i czy ewentualnie można ją podnieść?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Robi się to dla niższych opłat za auto w Belgii właśnie. Oczywiście można przywrócić fabryczną moc a najlepiej od razu jechać do tunera i zrobić program na jakieś 200/410, będzie się przyjemniej jeździć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Orinetujesz się może czemu Car Pass urywa się, czy w Belgii nie ma obowiązku wydawania go z każdym przeglądem, co może być przyczyną, że ostatni wpis w Car Pasie, który pokazał sprzedawca jest z 2013 rok a potem mam dokument z tego roku z przbiegiem 230k. I ten przegląd który mi pokazał nie nazywa sie Certificate de Visite tylko KEURINGSBEWIJS i nie wiem czym on jest dokładnie i kiedy się go wystawia.
Opublikowano
maniek21112 dobrze radzi. Powiem Ci tak pakiet startowy to min 2 tyś zł (olej, filtry, płyny, świece+sterownik, termostaty). Auto jest dość skomplikowane musisz o tym pamietać, dodatkowo ten egzemplarz jak na diesla i kombi ma mały przebieg więc książka powinna być bo podnosi wartość, obawiam się że przebieg jest nieprawdziwy.
Opublikowano
Blade1984 jestem świadomy wymian na starcie, ewentualnych usterek tego modelu. Car Pass mam do 2013 roku przebieg jest rok po roku wpisany i w 2013 jest 124k no i teraz jest przegląd belgijski jak wspomniałem z 2017-2018 na przebieg 230k myślisz, że skręcili. Jakoś, gdzieś można to sprawdzić?
Opublikowano
Car pas wydaje się za opłatą.Przeglad masz i na nim przebieg w nawiasie powinien być przelot z poprzedniej wizyty