Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem, że temat się już przewijał ale:

Kupiłem auto w USA, nigdy nie uszkodzone w żaden sposób, żadna kontrolka nie świeciła (było jeżdżone jeszcze w USA), po przywiezieniu do polski zaświeciło się DSC, ABS i Brake w momencie zjeżdżania z lawety. Skasowałem błędy i pozostał tylko DSC. W przekodowaniu całego auta na ECE wróciły z powrotem wszystkie błędy j.w. Czy to może być kwestia kalibracji czegoś po prostu czy raczej pech i się coś uszkodziło w transporcie :) ?

BŁĘDY MAM:

PGS:

D2C4:

VGSG:

5F39

539E

DSC:

5F39

????

601D

601E

AMO

D6C4

ZBE

E2C4

CID

E5C4

Czy któreś z tych błędów mogą być wynikiem słabego akumulatora ?

Opublikowano

Witam.

Założony nowy akumulator i zrobiona adaptacja u elektryka. Dodatkowo auto zostało podniesione do najnowszego softu jednak błędy dalej nie zniknęły. Elektryk sprawdzał sterownik VTG i jest ok. Jak próbuje zrobić adaptacje skrzynki rozdzielczej to nic się niedziele i nie słychać silniczka. Stwierdził, że to on będzie temu winny, czy jego tok rozumowania jest poprawny ?

Kody błędów :

6c203d46efeb.jpg

Opublikowano
Update. Okazało się, ze zalaniu uległ sterownik 4x4 w bagazniku obok akumulatora. Dla potomnych, dbajcie o drozność kanalow od szyberdachu bo moze Was to drogo kosztowac :) Zostaly tylko bledy zwiazane z linia k can.
Opublikowano
Z tyłu są jakieś rurki od szyberdachu czy jak? Z przodu przetykałam ale z tyłu nie widziałem żadnych kanałów. Możesz coś więcej napisać?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Z tyłu są jakieś rurki od szyberdachu czy jak? Z przodu przetykałam ale z tyłu nie widziałem żadnych kanałów. Możesz coś więcej napisać?

http://fs5.directupload.net/images/160602/plpcdjqy.png

na zdjęciu zaznaczyłem odpływy przy dachu .

tutaj podaje filmik jak to jest w BMW 5 ..... ale w w X5 - E70 jest podobnie :D

Fix Most Common Roof Leak - BMW 5 Series 2004-2010 - Water leaking on passenger side - Easy Fix

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

Otwierałem dach i nie widziałem tam żadnych odpływów, myślałem że spływa rynnami przy klapie tylnej. Muszę to jeszcze raz sprawdzić,

Dzięki Zafi