Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem spytać Panowie czy jeśli na dworze mamy np przykładowo -10stopni i ustawię na klimatroniku 22stopnie ogrzewanie i dam auto to równo ma wiać? chodzi mi o to czy wtedy szyba,nogi,twarz ta sama temperatura jest?

bo nie wiem ile w tym prawdy ale ktoś raz pisał na forum,że klimatronik zbiera informację z czujnika temperatury i w zimę na opcji ''auto'' po ustawieniu danej temperatury sam wybiera gdzie ma mocniej grzać czyli w zimę cieplej będzie na nogi niż na twarz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobrze wyczytałeś, na auto dzieją się cuda :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dobrze wyczytałeś, na auto dzieją się cuda :8)

heh Mańku ale to tak żartem ? czy serio? bo poważnie piszę ktoś pisał,że przy minusowych temperaturach na auto komp sam ustala gdzie ma cieplej być i wtedy na nogi jest cieplejsze powietrze a na twarz chłodniejsze

Opublikowano

Jest dokładnie tak jak piszesz, może nie do końca....

Na środkowym panelu masz pokrętło ustawione na białej kresce czyli pośrodku (auto)

W tym momencie gdy na panelu klimatronik ustawisz auto to nawiewami na szybę i nogi klimatronik reguluje tetemperaturę czyli dogrzewa a z środkowych nawiewow leci przyjemnym chłodny powiew :8) tak to mniej więcej wygląda :cool2:

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano

jak by ktoś potrzebował to tutaj na forum znalazłem takie testy :

Testowałem dzisiaj klimatronik u siebie (klima wylaczona, bez uzywania auto),

- temp 16 stopni, wieje to co na dworze, nogi, twarz, szyba to samo powietrze, bez znaczenia czy kratka srodkowa jest ustawiona na czerwone (max) czy niebieskie (tylko chłodne)

- temp 16.5 stopnia, minialnie cieplejsze powietrze, wszedzie to samo, ustawienia srodkowej kratki na czerwone (max)

- temp 19 stopni, cieple powietrze, wszedzie to samo, ustawienia jak wyzej

- temp 19 stopni, srodkowa kratka na neutralną wartosc (biały kolor), nogi, szyba cieple, twarz letnie

- temp 19 stopni, srodkowa kratka na max zimną wartosc (biały niebieski), nogi, szyba cieple, twarz letnie, lekko zimne (napewno nie to co na dworze)

środkowa kratka na cieple, odczucie temp powietrza testowane na srodkowej kratce przy uzyciu dłoni ;p przy ustawieniach

- 16stopni - zimne, to co na dworze

- 17 stopnie - letnie/lekko cieple

- 19 - wyraznie cieplejsze

- 23 - cieple

- 26 - mocno cieple

- 32 - piekarnik, ciezko rękę utrzymać

środkowa kratka na zimne, test dloni jak wyzej

- 16 stopni - to co na dworze

- 17 stopnie - zimne

- 19 - zimne/letnie

- 23 - letnie/cieple

- 26 - cieple

- 32 - cieple ale nie tak cieple jak na nogi/twarz

jak widac mimo niebieskiego ustawienia przy wyzszych temp wieje cieple

ustawienia na auto, srodkowa kratka na neutralna pozycje (bialy kolor)

- temp 19stopni, wieje minimalnie cieplym, wszedzie podobna temp

- temp 25 stopnie, jak w piecu wszedzie tak samo grzeje

chyba działa jak trzeba, zazwyczaj ustawiam 18 stopni na auto(kratka srodkowa na max cieple), jest przyjemnie cieplo, wszedzie leci cieple powietrze

gdy potrzebuje sie mocno grzac to 22stopnie auto, wtedy jest bardzo cieplo

wiekszych wartosci temp nie uzywam bo ogrzewanie jest za mocne

Sam to sprawdzę u Siebie :)