Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam e90 w wersji dla niepalących i jedyne gniazdo zapalniczki, które znalazłem jest w podłokietniku, ale nie działa, tzn. gniazdo jest ale samej zapalniczki nie ma tylko jest zaślepka w kształcie zapalniczki. Moje pytanie brzmi czy wszystkie przewody są wyprowadzone w tunelu żeby podpiąć to gniazdo czy trzeba dodatkowo dokupić całą zapalniczkę wraz z wiązką, bo to jest tylko atrapa? Podobnie mam z wejściem aux, czyli wejście jest ale też nie działa, prawdopodobnie jak w przypadku zapalniczki nie podłączone.

Opublikowano
Sprawdź w tylnej konsoli, ja też mam wersję dla nie palących i trzy gniazda zapalniczki, jedno w podłokietniku i dwa w tylnej konsoli.
Opublikowano
W tylnej konsoli? Mógłbyś to rozwinąć, bo sprawdzałem chyba wszędzie i nigdzie nie mogę znaleźć dodatkowych gniazd. A co do wcześniejszego postu, to czy te przewody są wyprowadzone i wystarczy je tylko podpiąć czy trzeba kupić cała zapalniczkę i wymienić w miejsce tej w podłokietniku?
Opublikowano
A to na 100% tam nie ma, wiem, że to dziwne, ale to chyba jakaś odmiana wersji dla niepalących, z tylko jednym gniazdem i to tym w podłokietniku, tylko nie wiem czy mogę normalnie rozebrać ten tunel i tam będzie wszytko wyprowadzone czy trzeba się w to bawić, bo na elektryce się nie znam i nie chcę rozebrać połowy środka po to żeby się przekonać, że nic tam nie mam, dlatego byłbym wdzięczny za informację co z tym dalej zrobić?
Opublikowano
Gniazdo na 100% jest aktywne i służy do podłączenia np ladowarki od navi czy od telefonu. Ja również mam wersję dla niepalących i nie mam zapalniczki a samo gniazdo działa. Aux tak samo tyle że aux trzeba kodowac w radiu. Sprawdź bezpieczniki od zapalniczki w schowku.
Opublikowano
także mam wersję dla nie palących i 4 gniazda-trzy w kabinie i jedno w bagażniku-wszystkie działają
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ilość gniazd zapalniczki a wersja dla niepalących to mają niekoniecznie wiele wspólnego. ja mam wersję dla niepalących,a gniazd w kabinie mam 4 (pod schowkiem pasażera,w podłokietniku, dwa w tylnej konsoli) oraz dodatkowe w bagażniku, czyli łącznie 5. to po prostu zależy od pakietu wyposażenia (nie pamiętam dokładnie jaki to kod).