Skocz do zawartości

[E39] LM Diesel Spulung na krótko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

czy mógłbym prosić o wytłumaczenie jak w silniku M57 podpiąć na krótko puszkę ze Spulungiem. Jest niby na youtubie wideo, ale mam pewne wątpliwości i wole się upewnić, bo pewnie ktoś to już w ten sposób robił.

Lewa strona puszki od filtra patrząc od przodu to wyjście (ciemna rurka) zasila pompe CR, prawa strona dostaje paliwo z chłodnicy paliwa. Dwie rurki w kształcie haczyków za filtrem to powroty, które oba mam zaśpelić? Dodatkowo widzę rurkę włożoną w jeszcze jeden przewód paliwowy od podgrzewacza, czyli to właśnie powrót który ma wrócić do puszki?

I co z pompą progową, przecież ona cały czas będzie tłoczyć paliwo z baku.

Dziękuję

http://imghost.in/images/2018/11/14/75af741f96bcfd858f1f96f0ad8e0a26.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wepnij się właśnie przy pompie progowej, odepnij zasilanie ze zbiornika i rurka do słoika z diesel spulung.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
No dobrze, ale chciałbym ominąć zarówno filtr jak i bak. Bo tak to równie dobrze mogę zalać do pustego filtra paliwa. Gdybym wybrał opcję pominięcia samego baku to jak podepne się przed pompką to wystarczy, że dwa powroty idące koło niej włoże do słoika i obwód będę miał zamknięty?