Skocz do zawartości

E46 318 ci m43 wystrzelil waz od chlodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Wczoraj podczas podróży do stolicy, po przejechaniu 120 km autostradą (prędkość 110-130 km/h) spadł waz 11531436407. Natychmiast się zatrzymałem. Wywalił oczywiście kontrolę od płynu i nic poza tym. Silnik został wystudzony i próba dolania wody destylowanej. Niestety ciecz ze zbiornika ucieka w tempie ekspresowym :?

Auto wróciło na sznurku do domu. Co zadzicie? W układzie za duże ciśnienie wywalił o waz i coś jeszcze? Jutro będę się za to zabierał bo dzisiaj i tak żadnych części się nie kupi. Tylko dlaczego takie duże ciśnienie, że wywaliło? Auto nie dymi, jeździło normalnie dotąd. Proszę o porady forumowicze.

Edytowane przez Badboybounce
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spadł? W którym miejscu wypiął się? Może zabezpieczenie nie trzymało lub nie było wpięte do końca. Popraw tytuł - m43.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymień przewód, odpowietrz i sprawdź czy termostat otwiera się, może się zaciął, i stąd problem, obserwuj temperaturę w teście 7.0, ponieważ pion jest do 115 stopni a w tym silniku termostat otwiera się przy 105.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Jutro będę działał dam znać. Dzięki..układ skompletuje i poskladam do kupy i zobaczę. Ma tylko cały czas w głowie, że było tam może za duże ciśnienie co może wskazywać na uszczelkę pod głowica oby nie..z drugiej strony nie wspomniałem na początku..w aucie jest instalacja lpg i musze zbadać miejsce wpięciu się instalacji LPG w ori układ chłodzenia. Mam podejrzenie ze może reduktor przepuszcza gaz do układu chodzenia..stąd ciśnienie i ta cała reszta, która nastąpiła :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może i tak być.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Waz puszcza z wiekiem, ja swoj tez wymienialem najpierw na uzywke to wywalilo ją na drugi dzień, a potem kupilem oryginał i wszystko jest ok. Ale probe olejową warto zrobic