Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zostawię to tutaj bo coś mi się wydaje że szybko wróci na rynek ogłoszeń.

wkMTQEj.jpg

Zdjęcia.

Nic nie wróciło. Autko przejechało już prawie 10 tyś i zero usterek. Ponadto auto sprawdzone przez mechaników ponadto auto przyszło z certyfikatem Dekra. Ten kto tu napisał o szkodzie na 15tyś Eu miną się chyba z rozumem.

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

Po co drążysz temat, Dray ma najlepszy dostęp do historii szkód i jemu należy wierzyć, nie pamiętam by się mylił.

Fajnie,że jesteś zadowolony tylko szkoda, że nie serwisujesz w ASO :)

• Moderatorzy
Opublikowano
Gov jest słaby, najszerszy dostęp ma Dray i zajmuje się tym zawodowo.
Opublikowano
Gov jest słaby, najszerszy dostęp ma Dray i zajmuje się tym zawodowo.

Ale nie tylko z gov mam dane. Ja nie twierdzę że tam nie było jakiegoś zdarzenia tylko śmieszy mnie to że ktoś powiedział że na 15tyś euro

• Moderatorzy
Opublikowano
Zamów raport u Draya. Brak ciągłości rejestracji też nic nie znaczy.
Opublikowano
Kolego miałeś kilka miesięcy żeby pocieszyć się samochodem i dorosnąć. Szkoda, że na radości się skończyło. Prawda jest taka, że auto kilka miesięcy stało i się naprawiało i nie jest to nic nadzwyczajnego. Napinanie się jest tu zbędne tym bardziej, że każdy prócz Ciebie nie podchodzi do tematu emocjonalnie, a jedynie dyskutuje o faktach. Znacznie grubsze fury po znacznie większych szkodach tu widywano. To tylko forum, nikt Cię paluchami na ulicy nie wytyka, że jeździsz bitym szrotem. A szkoda była i nic tego nie zmieni, tak jak nie da się czegoś odzobaczyć. Możesz dalej jeździć i się cieszyć albo frustrować się, że chłopaki z forum nie wierzą w bezwypadkowość Twojego 118i. Możesz też dalej próbować nas przekonać :mrgreen:
Opublikowano
Kolego miałeś kilka miesięcy żeby pocieszyć się samochodem i dorosnąć. Szkoda, że na radości się skończyło. Prawda jest taka, że auto kilka miesięcy stało i się naprawiało i nie jest to nic nadzwyczajnego. Napinanie się jest tu zbędne tym bardziej, że każdy prócz Ciebie nie podchodzi do tematu emocjonalnie, a jedynie dyskutuje o faktach. Znacznie grubsze fury po znacznie większych szkodach tu widywano. To tylko forum, nikt Cię paluchami na ulicy nie wytyka, że jeździsz bitym szrotem. A szkoda była i nic tego nie zmieni, tak jak nie da się czegoś odzobaczyć. Możesz dalej jeździć i się cieszyć albo frustrować się, że chłopaki z forum nie wierzą w bezwypadkowość Twojego 118i. Możesz też dalej próbować nas przekonać :mrgreen:

Wiesz gdzie ja mam to czy mi wierzysz? No... Fakty są takie że auto nie było bite na 15 tyś euro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba trzeba zrobić zrzutę na ten raport i tu wkleić..to, że mechanik nie potrafi wychwycić przeszłości auta to żadna nowość, nie raz wielbione aso też nie potrafiło.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Myślę, że dray nie musi nikomu udowadniać że nie jest wielbłądem. Nawet jak wrzuci raport to właściciela i tak nie przekona. Gdyby były zdjęcia bez przodu, właściciel by stwierdził, że naprawa była tańsza niż 15 koła jurków. Jeździj dzieciaku i niech Ci się nie psuje
Opublikowano
Myślę, że dray nie musi nikomu udowadniać że nie jest wielbłądem. Nawet jak wrzuci raport to właściciela i tak nie przekona. Gdyby były zdjęcia bez przodu, właściciel by stwierdził, że naprawa była tańsza niż 15 koła jurków. Jeździj dzieciaku i niech Ci się nie psuje

Oh biedaku myślisz że przed zakupem nie skorzystałem z firm które takie raporty generują. W sumie mam 3 raporty od trzech różnych "generatorów"

Opublikowano
Jak tak to przepraszam. I nawołuję innych żeby też przeprosili :D Z mojej strony tyle
  • Moderatorzy
Opublikowano
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
Po co drążysz temat, Dray ma najlepszy dostęp do historii szkód i jemu należy wierzyć, nie pamiętam by się mylił.

Fajnie,że jesteś zadowolony tylko szkoda, że nie serwisujesz w ASO :)

Jakiś czas temu poprosiłem Bimmer Check o sprawdzenie auta i w odpowiedzi otrzymałem:

"Historia serwisowa bardzo uboga:

16.07.10 - 29 898 km - dysza i osłona spryskiwacza reflektora lewa

20.12.11 - 42 961 km - podgrzewacz filtra paliwa, diagnostyka komputerowa pojazdu

13.05.16 - 98 008 km - wizyta serwisowa bez opisu"

Tymczasem wcześniej wykupiony raport z Auto Records pokazał:

2017-07-11 Warszawa 110,000 km Inspection

2017-06-12 Marki 109,000 km Inspection

2016-11-10 Marki 104,000 km Inspection

2016-06-27 Marki 98,000 km Inspection

2015-04-15 Warszawa 84,000 km Inspection

2014-11-25 Warszawa 80,000 km Inspection

2014-02-14 Warszawa 68,000 km Inspection

2013-12-09 Marki 66,000 km Inspection

2012-12-27 Warszawa 53,000 km Inspection

2011-12-20 Warszawa 42,000 km Inspection

2010-07-16 Warszawa 29,000 km Inspection

Co pokryło się później z otrzymanymi do auta fakturami.

Generalnie byłem zawiedziony, że nie poznałem szczegółów tych wizyt przed zakupem, a sam Bimmer Check nie wyjaśnił mi skąd taka rozbieżność może wynikać. Nawet nie raczył odpowiedzieć na maila.

Tak czy inaczej od tej pory z ostrożnością podchodzę to tych wszystkich raportów, bo w moim przypadku odpowiedź Draya o "bardzo ubogiej historii" mogła by być bardzo krzywdząca dla sprzedającego.

• Moderatorzy
Opublikowano
Ciekawe rzeczy tu piszesz, auto w Polsce było od 2013 roku jak opisuje sprzedająca więc skąd serwisy w PL wcześniej ;)
Opublikowano
Ciekawe rzeczy tu piszesz, auto w Polsce było od 2013 roku jak opisuje sprzedająca więc skąd serwisy w PL wcześniej ;)

Człowieku On pisze o swoim aucie a nie o moim (o swoim raporcie). Fakty są takie że moje auto nie miało takiego zdarzenia jakie opisuje ten Dray czyli szkody na 15tyś Euro. Auto nigdy nie zostało zniszczone nigdy w nim nie wystrzeliły poduszki ani nie była wymieniana żadna z szyb

• Moderatorzy
Opublikowano

Ok. myślałem,że to o Twoim ale i tak wierzę Drayowi.

Jakąś szkodę miał na pewno bo jest w systemie.

Opublikowano
Ok. myślałem,że to o Twoim ale i tak wierzę Drayowi.

Jakąś szkodę miał na pewno bo jest w systemie.

Ty możesz wierzyć i szamance. Ja przedstawiłem Ci fakty że auto kupiłem dobre nie kombinowane. Szkoda w tym aucie była tylko parkingowa na co są faktury ale nie na 15tys euro jak ten cały Dray napisał.

• Moderatorzy
Opublikowano
Wycena szkody, a faktura za naprawę to dwie inne rzeczy. Zależy gdzie naprawiasz, a w ASO nie był naprawiany.
Opublikowano
Wycena szkody, a faktura za naprawę to dwie inne rzeczy. Zależy gdzie naprawiasz, a w ASO nie był naprawiany.

Auto miało kilka obtarć (przypuszczam że ja bym tego nie robił - szkoda kasy) i to wszystko. Robiłem kilka raportów u różnych "magików" i żadnym nie było szkody. Teraz od jakiegoś czasu gov wprowadził sprawdzanie aut z Niemiec i ten też to potwierdził. Ponadto mam certyfikat Dekra i kupę innych papierów z Niemiec. Ja wiem że ludzi to boli że UDAŁO mi się kupić auto z autentycznym przebiegiem i nie skasowane. Tego auta szukałem prawie rok sprawdziłem mnóstwo aut (poszło kupa kasy na raporty) aż natrafiłem na te i okazało się wiarygodne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tego auta szukałem prawie rok sprawdziłem mnóstwo aut (poszło kupa kasy na raporty) aż natrafiłem na te i okazało się wiarygodne

Czytam te słowa i nie mogę dojść do siebie...

Więc tak - byłbym ostrożniejszy w pisaniu takich wywodów n forum publicznym.

NIEZAZNACZONA opcja "bezwypadkowy" w ogłoszeniu sprzedającego tylko nasze wątpliwości potwierdza.

I to są FAKTY.

A że przycisk start-stop jest tak zużyty, że trudno zachować przy oglądaniu zdjęć - to już sprawa interpretacji.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

Ten wątek pobił chyba wszystkie granice absurdu. 5 stron szukania dziury w całym bez żadnego konkretu. Tym bardziej, że samochód już kupiony.

Z raportami też mam różne doświadczenia... Przecież to ludzie je tworzą, wpisują dane, kopiują, agreguja itp. więc nie ma co w nie ślepo wierzyć.

Swoją drogą pewnie niedługo będę sprzedawał swoje 3 i wygląda na to, że będę miał niezły ubaw jak przyjadą znafcy i zaczną snuć teorie na temat 12 disla za 15% odpowiednika z salonu na podstawie przycisku, czy wytartej gałki zmiany biegów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.