Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przeglądarka internetowa i google już była w poprzednim systemie i bmw zrezygnowało, więc wątpię by do tego wracali. Też nie wiem po co, telefon jest wygodniejszy.
  • Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wczoraj się bawiłem w 3 tym nowym systemem i podoba mi się że logosy są ładniejsze, ale dalej jest masa ograniczeń.

Dalej nie ma przeglądarki internetowej, you tube i innych. Generalnie to funkcjonalność jest taka sama jak teraz jest w my19 ale inaczej rozłożone wszystko.

Najważniejsze, dalej nie ma android auto...

W każdym razie jak ktoś z was nauczy się wgrywania nowego systemu to chętnie skorzystam.

Auto to nie tablet czy fejs tylko jazda. Po uj Ci yt czy fejs lub google w czasie jazdy?

:mad2:

Często stoję w korkach i chętnie bym chociażby poczytał forum, czy włączył film z FB czy YT.

Można mirror link, ale to bardziej do filmów na całą podróżni niż szybkiego przeglądania zawartości.

2018- BMW 5 G30
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
WKurzające jest czytanie wiadomości w korkach - jak ruszysz, to iDrive przechodzi na początek wpisu - że też takiej prostej rzeczy nie mogą zrobić, aby użytkownik kontynuował czytanie tam, gdzie skończył ...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Może ktoś odpowiedziec na pytanie czy jesli sa obie wersje najnowsze to wgrywac? Jaka jest roznica? Czy ogolnie oprogramowanie zawiera to drugie dotyczace multimediow?

https://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/mobile-devices/aktualizacja-oprogramowania.html

https://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/bmw-connected-drive/bmw-software-update.html

Sciagnalem soft i ma nazwe UPD09042.bin

natomiast drugi plik UPD05011.bin

co ciekawe do drugie jakby od multimediow nie ma info jak wgrac..

Ps. Czy ktos ma nowszy soft niz TB-006.027.001?

Opublikowano

Mam ten sam soft.

Mnie nie udało się wgrać oprogramowania poprzez USB (wyskakuje informacja o nieprawidłowym pliku)

Nie wiem rownież czy podany na stronie plik to faktycznie nowsza wersja ?

Opublikowano
Navi z usb odrazu system zacisgnal a oprogramowanie pojawilo sie info, ze nie jest kompatybilne z moim autem. Co dziwi, skoro sciagnalem ja po swoim vinie. Druga sprawa czy na stronie jest najnowsze. Ja mialem serwis w pazdzierniku, wiec moze mi wgrali aktualizacje? Auto mam z 12/2018 wiec raczej nowsze oprogramowania sie pojawily od tego czasu.
Opublikowano
Może być tak, że nowego softa nie będzie, bo w 2019r wszedł ID7, a my (moja 525d z 2018r) mamy ID6. Ale mogę się mylić tez mam taką wersje jak podałeś.
Opublikowano
ja mam cicha nadzieje ze bedzie update z id6 do id7

wszędzie o tym piszesz - niestety musisz o tym zapomnieć... to nie jest tylko inne oprogramowanie, tylko inny sprzęt

możesz spróbować zrobić retrofita

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Naprawde przez ostatni rok nie została wprowadzona nowa aktualizacja oprogramowania? Miałem TB-006.032.012, oddalem auto na serwis. Z racji ze czasami miałem rozne bledy typu wylaczajacy sie glowny ekran badz nie opuszczanie sie kierownicy poprosilem o altualizacje ( za miesiac konczy mi sie gwarancjinwiec ostatnia szansa. Po odebraniu auta dostalem info ze aktualizacje zrobili a ja nadal mam ten sam nr czyli TB-006.032.012.

Rozumiem ze zostalem oszukany przez serwis czy na prawde to ostatnia aktualiazja jaka wprowadzali?

• Moderatorzy
Opublikowano
Te numerki to chyba soft do obsługi urządzeń BT który możesz pobrać z bmw.com/update a nie wersja Idrive.
Opublikowano
Chyba info co do wersji idrive jest podana w informacji nawigacji NBTevo_******* tam gdzie sprawdza się aktualna mapę.

Sprawdze to wieczorem i napisze jaka mam wersje

Opublikowano
Jeszcze w tamtym tygodniu miałem, NBTevo_O18184I ale auto przez weekend stało z awarią w ASO i napewno wygrywali na nowo soft. Ale nie patrzyłem jaki mam teraz. Aż z ciekawości w wolnej chwili zerknę
Opublikowano
Jeszcze w tamtym tygodniu miałem, NBTevo_O18184I ale auto przez weekend stało z awarią w ASO i napewno wygrywali na nowo soft. Ale nie patrzyłem jaki mam teraz. Aż z ciekawości w wolnej chwili zerknę

Teraz mam NBTevo_Q18491I i taki sam miałem na początku lipca 2019( mam akurat zdjęcie)

ALE:

jest jeszcze jeden nr BMW Group. w lipcu miałem 101184.3.210 i mape 2019-2, pozniej zaktualizowałem sobie mape na 2019-3 która mam do dzis a ten drugi nr jest inny 101191.3.211. Czy jest on powiązany z aktualizacja mapy ??

Opublikowano

Aż tak się nie znam na tym, ale z tego co się orientuje (jak chciałem po za ASO wgrać Apple CarPaly) to po NBTevo_ im wyższa litera tym nowszy soft. Ja miałem O a jutro sprawdzę jaki mam teraz po serwisie, ale idąc tokiem mojego myślenia masz nowszy (jak nie najnowszy) soft mając Q

Teraz mam NBTevo_S19322I

A ten Bmw Groupe to nie jest IP?

Opublikowano

A ten Bmw Groupe to nie jest IP?

Troche przypomina IP ale dziwne ze IP byloby zmienne. Chyba prosciej jest przypisac 1 do auta ale informatykiem nie jestem wiec sie nie wypowiadam dalej :8)