Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na telefonie wyświetla mi się komunikat

1.Please register.... po naciśnięciu on

2.Login on progress ..... później wyskakuje

3.Please log on .....

nie mam pojęcia jak się zalogować,,proszę o jakąś podpowiedź pomoc

mój samochód E39 2002 r Kombi lift

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Piszesz o logowaniu / parówaniu z modułem BT?

Jeżeli tak, to na module masz cztero cyfrowy kod, który trzeba podać podczas parowania telefonu.

pzdr

yaz

Opublikowano
Piszesz o logowaniu / parówaniu z modułem BT?

Jeżeli tak, to na module masz cztero cyfrowy kod, który trzeba podać podczas parowania telefonu.

A to tak chyba głupio spytam... Czy do e39 było jakieś oryginalne radio z BT? (bez navi?)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ekspertem nie jestem, ale na moje to BT był jeżeli na pokładzie była również navi.

pzdr

yaz

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź mam navi mk4 i wszystko było w porządku dopóki nie podłączyłem BMW Skanera i wykasowałem wszystkie błędy ,musiałem chyba wyczyść za dużo .

Znalazłem na forum jak z parowac słuchawkę z bazą ale chyba coś źle robię bo dalej dostaje komunikat ,,please register,,login on progress,,,please login a to co znalazłem na forum::::

.............................................................................................

Aby zameldować słuchawkę bezprzewodową BIT II Siemens.

Wymeldować należy wszystko co jest czyli:

Nacisnąć i trzymając klawisze 1,4,7, na słuchawce włączyć ją. Pojawi się menu serwisowe wtedy wklepać ciąg liczb "78728" po wejściu wymeldować słuchawki.

Jeżeli już to zrobiliśmy można przejść do meldowania nowej, czyli naszej starej

Zapłon na "0" przełącznik w podstawce słuchawki ( bazie) na "1"

Przekręcamy kluczyk na pozycję "1" i liczymy 15s tyle czekamy

Następnie włączamy zapłon pozycja kluczyka"2" na czas 8s i w czasie tych 8 sekund należy przełączyć w podstawce (bazie) przełącznik z "1" na "0" i znowu na "1"ale na czas 2s

Kiedy skończymy liczyć do 8 cofamy kluczyk z zapłonu "2" na pozycję "1" i w słuchawce wklepujemy "0000" - u mnie nie było konieczności wpisywania zer bo zameldowała się z automatu, ale podaje bo może ktoś będzie miał taką potrzebę.

Ważna uwaga co do czasu cała procedura ma się zamknąć w 15s + 8s i do tego radzę użyć jakiegoś stopera bo mi osobiście nie udało się zrobić licząc w pamięci

Opublikowano (edytowane)

To znaczy że muszę wyjąć bazę z podłokietnika i spisać kod

///JAK WYMELDOWAĆ SŁUCHAWKĘ//

i czy później ja wyłączyć czy zostawić włączoną

Edytowane przez waldekcieslak282
Opublikowano

Aby zameldować słuchawkę bezprzewodową BIT II Siemens.

Wymeldować należy wszystko co jest czyli:

Nacisnąć i trzymając klawisze 1,4,7, na słuchawce włączyć ją. Pojawi się menu serwisowe wtedy wklepać ciąg liczb "78728" po wejściu wymeldować słuchawki.

...........................................................

///JAK WYMELDOWAĆ SŁUCHAWKĘ//

i czy później ja wyłączyć czy zostawić włączoną

...............................................................

Jeżeli już to zrobiliśmy można przejść do meldowania nowej, czyli naszej starej

Zapłon na "0" przełącznik w podstawce słuchawki ( bazie) na "1"

Przekręcamy kluczyk na pozycję "1" i liczymy 15s tyle czekamy

Następnie włączamy zapłon pozycja kluczyka"2" na czas 8s i w czasie tych 8 sekund należy przełączyć w podstawce (bazie) przełącznik z "1" na "0" i znowu na "1"ale na czas 2s

Kiedy skończymy liczyć do 8 cofamy kluczyk z zapłonu "2" na pozycję "1" i w słuchawce wklepujemy "0000" - u mnie nie było konieczności wpisywania zer bo zameldowała się z automatu, ale podaje bo może ktoś będzie miał taką potrzebę.

Ważna uwaga co do czasu cała procedura ma się zamknąć w 15s + 8s i do tego radzę użyć jakiegoś stopera bo mi osobiście nie udało się zrobić licząc w pamięci

Opublikowano

Jeszce raz Dzień Dobry wszystkim

Nie dawało mi to spokoju i jeszcze raz podłączyłem BMW Skaner 1.4

zaznaczyłem ,,,,Register new handset,,,,

wpisałem 0,0,0,0

i telefon połączył się z bazą

Dziękuję za pomoc i Pozdrawiam wszystkich