Skocz do zawartości

E46 Elektryczne szyby lewa strona problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam bardzo irytujacy problem z szybami elektrycznymi z lewej strony.

Gdy kupilem samochod szyba kierowcy otwierala sie i zamykala. Problem wystepuje sporadycznie (dzis nie dziala caly dzień)

1. Otwieram lewa tylna szybe guzikiem kolo lewarka. Otwiera sie. Naciskam guzikiem z tylu na drzwiach zeby otwarla sie bardziej to jak nie nacisne to sie zamyka. Przekladam guzik z lewej strony na prawa i z prawej na lewa (przełącznik ok)

2. Chce uchylic sobie szybe z przodu. Nie otwiera sie tylko cyka w srodku jakby sie chciala jeszcze zamknac. Naciskam z kluczyka otwiera sie normalnie a gdy chce ja bardziej otworzyc w srodku przelacznikiem to jak nie nacisne to szyba tylko sie zamyka albo domyka. :shock:

Napewno nie jest to kwestia przełączników wewnątrz auta byly przepinane przednie przy testowaniu tylnych odpinane i tylne przy przednich i ogolnie caly czas to samo :cry2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przekaźniki moduły komfortu? Ciekawe objawy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Po prostu cuda sie dzieja jakby lewa strona miala gdzies zwarcie? Nie wiem . Dzis zaczne od wypiecia akumulatora na 10 min nastepnie od poprzepinania wtyczek modulu komfortu jesli nie pomoze. Przekaznik nie wiem bo jesli przekaznik to dlaczego z kluczyka przednia szyba normalnie sie otwiera? I tylna z panelu? Cuda po prostu jesli to nie pomoze bede stukal po przekaznikach srubokretem czy da to efekt jakis pozdrawiam :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem z przednia szyba zostal rozwiazany przerwany kabel.

Po tygodniu okazalo sie ze tylne szyby maja teraz ten sam problem jaki miala przedna lewa i tylna. Teraz problem jest z tylu. :cry2: juz nie wiem co za cuda dzieja sie z tym autem

Opublikowano

Jeżeli przełącznik szyby tylnej z przodu jest niesprawny to nie będą dzialaly obie strony z tylu? Naciskam z przodu lub z tylu z prawej strony to szyba sie tylko zamyka. Z lewej nic na przednim i tylnym panelu. Wiec problem chyba powinien byc z przodu?

Po przepieciu bezpiecznika dzialalo. Na chwile. Prosze o pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdz bezpieczniki , kostke która jest montowana na słupku miedzy drzwiami

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Rozebrałem wczoraj moduł komfortu. A tam dziurka w jednej ze sciezek na przeciwnej stronie gdzie sa montowane przekaźniki w ich okolicy. Po przylotowaniu w jej miejsce dosc grubego miedzianego kawalka kabla ( cienszy przepalilo w 2 sekundy) oraz wymianie bezpiecznika nr71 na 30 wszystko zaczelo dzialac jak nalezy. Juz cuda sie nie dzieją i wszystko wrocilo do normy pozdrawiam :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Elektronika to do siebie ma, ciesz się, że to nie f10 (w którym niektóre nienaprawialne moduły kosztują 5-6 tys.) i można tak to naprawić :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam

Mam pytanie miał Pan problem z przednią szybą lewą. Napisał Pan "problem z przednia szyba został rozwiązany przerwany kabel". Wydaje mi się że mam to samo bo z pilota działa szyba z przycisku nie. Moje pytanie gdzie szukać przerwanego kabelka np. W drzwiach?

Pozdrawiam