Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ze swoim Bmw otoz podczas jazdy na 6 biegu z obrotami okolo 1700 przy probie przyspieszania auto nie jedzie ( potrafi dymic na czarno) dopiero po przekroczeniu 2000 obrotow auto momentalnie dostaje kopa i wyrywa do przodu ( tak samo jest jak zredukuje bieg aby obroty byly momentalnie wyzsze od 2000). W ostatnim czasie zapalil sie Check engine, po zczytaniu bledu P3263 mechanik twierdzi ze to problem z zklapami zawirowan w kolektorze. Dodam jeszcze ze od jakiegos miesiaca pojawia sie smrod z nawiewu ( klima wylaczona) jak by cos zdechlo pod maska. Moze ktos potwierdzic teorie mechanika lub spotkal sie z takimi objawami przy swoim aucie?
Opublikowano
To zainwestuj 100 zł w zaślepki, potraktuj klapy wirowe seksualnie (znaczy wyp... je) i zobaczysz, czy pomogło. Koszt niewielki, robota nie najtrudniejsza, a silnikowi w ten sposób jedynie pomożesz.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Zaslepki wraz z uszczelkami juz zamowione tylko pytam bo moze ktos mial podobny problem i jeszcze cos jest do wymiany lub wyczyszczenia.
Opublikowano

5ebc04f585a891a59250224d8e81f180.jpg

Robiłem u siebie :) zmierz przy okazji ciśnienie sprężania na cylindrach jak już podniesiesz kolektor.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Żadnych ja zrobiłem to prewencyjnie zanim klapa wpadnie w komorę spalania i narobi bałaganu :)

Opublikowano

Mozę już klapa wpadła tam gdzie nie trzeba...

Ciężko mi powiedzieć bez diagnostyki co może być nie tak.

Jak masz blisko do mnie to zapraszam

Opublikowano

Psikaj plakiem na orzewody gumowe od intercolera i zobacz czy jest nieszczelnosc moze nie miec mocy bo ma lewe powietrze

Opublikowano
Ale czy nieszczelnosc objawiala by sie tylko przy obrotach pomiedzy 1800 a 2000? Bo pozniej momentalnie dostaje kopa i idzie juz normalnie.