Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z dziwnymi dzwiękami wydobywającymi sie z silnika .Dzwiek to taki jakby takie terkotanie najdziwniejsze jest to ze wystepuje tylko jak silnik się rozgrzeje tak do 50 stopni .Jak rano odpalam to cichutko nic nie słychac.Miałem zdjete paski i dzwiek pozostał od góry go nie słychac wydobywa sie jakby od dołu ,najbardziej słychac jak sie schyli w okolice kół ,nadkoli Zaczynam sie obawiac ze może to rozrząd tylko dziwi mnie dlaczego na zimnym nie słychac tego Może ktoś podpowie co by jeszcze mogło byc ,acha jak odkrece korek do wlewu oleju to łancucha nie moge uniesc praktycznie wogóle ,no ale sa dwa łancuchy i własnie moze tem dolny generuje taki dzwieki.Przebieg to 360tys chyba w miare wiarygodny ,bo nie widac jakis zniszczen na tapicerce ,czy kierownicy jakby było dużo wiecej Dodam ze olej bede miał do wymiany bo juz 14,5tyś przejechane Może ktos sie orientuje jaka cena wymiany rozrządu chodzi o robocizne ,bo komplet rozrządu kosztuje ok 400-500zł to by jeszcze przeżył ale ciekawe ile wymiana?
Opublikowano
ciężko powiedzieć tak na odległość, bardzo możliwe że rozrząd a słychać go po rozgrzaniu tym bardziej wskazuje na niego gdyż metal rozszerza się podczas rozgrzania czego skutkiem jest terkotanie lub szeleszczenie na ciepłym gdyż się rozciąga. Na dole bodajże jest łancuch od pompy oleju, a koszt wymiany myślę ze koło tysiąca jak nie więcej
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Jestem po wymianie rozrządu i niestety ten szelest ,delikatne zgrzyty pozostały ( nie sa to stuki) .Ręce opadają Tak jak pisałem słychac te dzwieki tylko w okolicy przednich nadkoli i tylko jak auto sie troche rozgrzeje Auto ma przebieg 360 tyś rozrzad był ok ale jak było wszystko na wierzchu padła decyzja ze i tak bedzie wymieniony Nawet na slizgach nie było sladu łancucha 1500zł poszło bez efektu dziwny dzwiek pozostał a w portfelu ubyło, ma ktoś jakes pomysły gdzie dalej szukać Dodam ze za robocizne skasowali 650zł to raczej nie duzo reszta to uszczelki 2 rolki filtr powietrza kabiny olej + rozrzad Edytowane przez marcinl-lewandowskie39
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba najwyższa pora na nagranie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.