Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie proszę o pomoc. Potrzebuje półoś 1 229 371. Nie mogę nigdzie takiej namierzyć. Wszystkie maja końcówkę numeru 420 lub 142. Może ktoś posiada takową?
Pozdrawiam.
Opublikowano
Tak 1996 Rej. 1997 520i. Tak podaje bmw store. Numer 33 20 1 229 371. Dwie, czyli takie same. LK80mm/d=32. Mój był automat, mam przekładkę skrzyni ale mam numer vin z otomoto manualna przed liftem i tam jest taka sama półoś o tym samym numerze. Nigdzie nie mogę takiej namierzyć.
Pozdrawiam.
Opublikowano

Właśnie o to chodzi, że nie wiem czy dyfer był zmieniany. Czy flansza to kołnierz mocujący przeniesienie napędu? Nr 15?

Co dziwne to to, że pomimo różnych dyfrów - mój automat miał lub mam bo nie wiem 3.64 a w manualu - ten drugi link jest 3.46.

Ale cała reszta jak widać jest taka sama. Także półosie. Więc w zasadzie poza zmianą samej skrzyni i wału nie musieli nic robić.

Nie mam porównania czy mój jest wolniejszy czy nie. Nie wiem jaka byłaby różnica gdybym miał swój stary dyfer przy maualnej skrzyni.

Automat

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/33_1041-przekl-tylnej-osi-napodb-nap/vBH56650

Manual

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/33_1041-przekl-tylnej-osi-napodb-nap/vBN45000

Pozdrawiam.
Opublikowano
Nie wiem gdzie jest wybite przełożenie. Oglądałem wiele na allegro i tyko maja od góry naklejkę. Wątpię by mój taką miał ponieważ jest okropnie skorodowany ale suchy i go nie słychać. Sprawdzę jutro lusterkiem... Rozumiem, że z tymi moimi półosiami będzie kłopot ze znalezieniem.
Pozdrawiam.
Opublikowano
Nie będzie kłopotu. Kupisz od dyfra takiego jaki masz i tyle. Albo 520iA albo od 520i i będą polosie pasowały bez przekładki flansz. Inaczej musisz przekładać. Od wersji z większym silnikiem już polosie nie pasują