Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj wymieniłem klocki w moim E46 (tył+przód) pojechałem na jazde testowa a kontrolka nie zgasła. Czujniki zostały założone prawidłowo. Mam pytanie po jakim czasie powinna kontrolk zgasnąc, od razy po założeniu nowych klocków ?

Z góry dzięki za odpowiedź,

Pzdr

Opublikowano
Dzisiaj wymieniłem klocki w moim E46 (tył+przód) pojechałem na jazde testowa a kontrolka nie zgasła. Czujniki zostały założone prawidłowo. Mam pytanie po jakim czasie powinna kontrolk zgasnąc, od razy po założeniu nowych klocków ?

Z góry dzięki za odpowiedź,

Pzdr

Kupiles nowe czujniki ? Jesli nie kupiles to bedzie swiecic bo sa juz zjechane, musisz kupc nowki. Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
To kolejny wydatek :( Ciekawe tylko który mam kupić, czy może dwa ?!

Kup dwa, koszt maly, ok 25 zl za jeden. Pozdrawiam.

Opublikowano
Kup dwa, koszt maly, ok 25 zl za jeden. Pozdrawiam.

U mnie w motoryzacyjnym 44zł/sztuka.

A do serwisu BMW dzowniles ? No ja podalem cene mniej wiecej.

Opublikowano
jeszcze nie. Jeszce jedno pytanie.. jak ten czujnik jest łączony tzn na wtyk ? Bo powiem szczerze zastanawiałem się jak podczas wymiany jak to się instaluje.
Opublikowano
jeszcze nie. Jeszce jedno pytanie.. jak ten czujnik jest łączony tzn na wtyk ? Bo powiem szczerze zastanawiałem się jak podczas wymiany jak to się instaluje.

Tak taka wtyczka. Bardzo latwo mozna samemu wymienic, tylko sporzysz i juz bedziesz umial. Pozdrawiam.

Opublikowano

Jesli nie jestes pewnien ktory czujnik powoduje ci palenie kontrolki-to wez kazdego wypnij z kostki( powinna byc kostka gdzies na nadkolu przy kazdym kole)i wez zwykly kabel i po prostu "zwatuj czyli tak gdzie wchodza kable od czujnika wsadz dwa konce. Jesli w tym momecie kontrolka zgsnie czyli ze ta sztuka jest do wymiany i tak z kazdym kołem zrob

( bo te czujniki to gowno -jednorazowki kiedy klocek sie zciera i czujnik trze o tarcze przeciera sie przewod i popoduje rozłaczenie obwodu ( w tym przypadku naszego czujnika) lub zwarcie z Tarcza.Poprobuj jestem elektronikiem i mysle ze to zadziala bo tak samo zrobil eu siebie kiedy mi swiecil a nie mialem czujnika , po prostu splotlem kable i kontrolka zgasła.

Opublikowano

Chyba tak zrobie i bede miał spokój. Dzienx.

Tylko żadnej kostki lub podobnej rzeczy tam nie widziałem. Może ktoś wie w którym miejscu to jest ?

Opublikowano

Ja ni ewiem bo mam E36 a w E46 jest pewnie gdzies fajnie schowana-zdejmij koło i przyjzyj sie czy ni ema jakis plasticzkow, schoweczkow

............albo wez idz po kablu od czujnika po kablu bo na drugim koncu musi byc ten styk:)